Στο πλευρό των συνταξιουχικών οργανώσεων το εργατικό κέντρο Αθήνας

15:16 3/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Tη στήριξή του προς τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα μπροστά στην κινητοποίηση που έχουν ανακοινώσει για την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 10πμ την πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα, εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το ΕΚΑ τονίζει πως: «εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των συνταξιούχων ενάντια στις συνεχόμενες περικοπές των συντάξεων τα

τελευταία οχτώ χρόνια. Σύμφωνα με τον νόμο 4387/16 του τότε υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, θα υπάρξουν νέες περικοπές που θα εξουθενώσουν τους συνταξιούχους.

Μειώνεται το αφορολόγητο, περικόπτονται τα οικογενειακά επιδόματα, καταργείται οριστικά το ΕΚΑΣ, κατακρεουργούνται οι συντάξεις χηρείας. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα στη λογική «φύγαμε από τα μνημόνια», πρέπει να ακυρώσει τις περικοπές των συντάξεων και να προστατεύσει την επικουρική ασφάλιση».

Το ΕΚΑ «καλεί τα Σωματεία Μέλη του αλλά και όλους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας να δώσουν δυναμικό παρόν στην παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σεβόμενο την τεράστια κοινωνική προσφορά των συνταξιούχων δηλώνει ρητώς ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους με όλες του τις δυνάμεις».

Σχετική είδηση: Παναττική – Συνταξιοδοτική συγκέντρωση στις 4 Οκτωβρίου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα