Στο περιφερειακό συμβούλιο τα… αγροτικά μπλόκα

16:23 29/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιπροσωπεία από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας και θα καταθέσει ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους, ζητώντας τη στήριξη μέσω ενός ψηφίσματος από το περιφερειακό συμβούλιο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας Ρ. Μαρούζας, επεσήμανε ότι οι αγρότες συνεχίζουν τον αγώνα και ζητούν τη στήριξη και της κοινωνίας, αλλά και

της Περιφέρειας. Γι’ αυτό και στη σημερινή συνεδρίαση θα κατατεθεί αίτημα για την στήριξη των αιτημάτων μας, συμπλήρωσε ο κ. Μαρούδας, ο οποίος πρόσθεσε ότι στους κόλπους των αγροτών έχει γίνει συζήτηση και για το θέμα των πλειστηριασμών, οι οποίοι αφορούν πλέον και τους αγρότες.
Μέσω ανακοίνωσης της, η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων, αναφέρει μεταξύ άλλων για το πλάνο των κινητοποιήσεων που έχουν αποφασιστεί και τα μπλόκα που έχουν στηθεί ανά την επικράτεια: » Μέχρι στιγμής, έχουν στηθεί μπλόκα σε Καρδίτσα (κόμβος «Δέλτα» Καρδίτσας στην Ε65), Τρίκαλα (κόμβος Μεγαλοχωρίου στην Ε65), Λάρισα (κόμβος Πλατυκάμπου στην ΠΑΘΕ), Ημαθία (κόμβος Κουλούρας και στη διασταύρωση Νάουσας), Πέλλα (κόμβος Γυψοχωρίου) , Φλώρινα (κόμβος Αντιγόνου), Πρέβεζα (κόμβος Φιλιππιάδας), Αιτωλοακαρνανία (μεταξύ των κόμβων Συκιάς και Ερμίτσας, στο δρόμο Αγρινίου – Μεσολογγίου), Φθιώτιδα (κόμβος Ανθήλης), Αργολίδα (κόμβος Ινάχου), Ηλεία (κόμβος Μαραθιάς), Μεσσηνία (σταθμός Μεσσήνης), Χανιά (Μεγάλα Χωράφια), Ηράκλειο (Πραιτώρια).
Νέα μπλόκα θα στηθούν, τις επόμενες μέρες, σε άλλες περιοχές της χώρας.
Χαιρετίζουμε όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που συμμετέχουν και σε όλες τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, (συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, παρεμβάσεις σε υπηρεσίες κ.α.), τις οποίες οργανώνουν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν στην επιβίωσή μας.
Χαιρετίζουμε τους τευτλοπαραγωγούς που, καταγγέλλοντας την αθέτηση των υποσχέσεών της από την κυβέρνηση, προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας να πληρωθούν για τη σοδειά που παρέδωσαν πέρσι.
Σταθμό σ’ αυτή την αγωνιστική μας πορεία θ’ αποτελέσει το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουμε το Σάββατο 3 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Εκθεσης “Agrotica. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου και θ’ ακολουθήσει πορεία προς τον χώρο της Εκθεσης.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το συλλαλητήριο, την Τετάρτη 31 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, (7ος όροφος)».

Keywords
Τυχαία Θέματα