“Στο κόκκινο” η Λέσβος με 630 κρούσματα τον Νοέμβριο- 30 ασθενείς στο Νοσοκομείο εκ των οποίων οι 3 στη ΜΕΘ

18:05 27/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεταξύ των επτά περιοχών της χώρας με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, βρίσκεται η Λέσβος καθώς υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, τόσο στη πόλη της Μυτιλήνης και την Καλλονή όσο και σε αρκετά χωριά του νησιού.

Από την από την 1η Νοεμβρίου μέχρι χθες έχουν καταγραφεί στο νησί 630 νέες μολύνσεις. Αν και τις τελευταίες ημέρες παρατηρείτε μείωση των κρουσμάτων, ωστόσο ανησυχία προκαλεί το γεγονός, ότι μεταξύ των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, βρίσκονται κυρίως ηλικιωμένοι.

Σ’

ότι αφορά στους πρόσφυγες και μετανάστες, στο προσωρινό ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ, σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, βρίσκονται έντεκα ασθενείς με κορονοϊό και άλλοι έξι στενές επαφές σε καραντίνα.

“Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται τριάντα ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι τρεις διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ”, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης.

Για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα έκανε λόγο σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο γιατρός πνευμονολόγος Παναγιώτης Θεοδοσίου. “Δυστυχώς το πρόβλημα είναι στον ντόπιο πληθυσμό και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι, ώστε να σταθούν υπεύθυνα και σοβαρά απέναντι στη νόσο, τόσο οι πολίτες, όσο και αρμόδιες αρχές, που έχουν αναλάβει την τήρηση των μέτρων“, τόνισε ο κ. Θεοδοσίου.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσίου ο ιός έχει μεταφερθεί στα χωριά και υπάρχει μεγάλη διασπορά και μεταξύ των ηλικιωμένων. Παράλληλα τόνισε, ότι “υπάρχει πρόβλημα με τις ιχνηλατήσεις καθώς γίνονται με χρονοκαθυστέρηση τεσσάρων ημερών.”

The post “Στο κόκκινο” η Λέσβος με 630 κρούσματα τον Νοέμβριο- 30 ασθενείς στο Νοσοκομείο εκ των οποίων οι 3 στη ΜΕΘ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα