Στις Οινούσσες η 42η Γενική Συνέλευση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν

10:40 5/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις πανέμορφες Οινούσσες, το νησί του Βορείου Αιγαίου, θα κτυπά το διήμερο 7-8 Οκτωβρίου η καρδιά του νησιωτικού επιχειρηματικού κόσμου της χώρας με τη διεξαγωγή της 42ης Γενικής Συνέλευσης του Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

Μόλις κάτι περισσότερο από τέσσερις μήνες μετά την πρώτη ετήσια τακτική του συνέλευση για το 2017 σε ένα άλλο ξεχωριστό νησί του Αιγαίου, τη Σκύρο ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών θα βρεθεί αυτή τη φορά κοντά στην έδρα του, ελάχιστα ναυτικά μίλια μακριά από τη Χίο,

για τη 2η και τελευταία μέσα στο 2017.

Θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 7 του μήνα στην Αίθουσα Μαρίας Π. Λαιμού του Συλλόγου Φίλων Οινουσσών και το πρώτο σκέλος του προγράμματος της συνέλευσης στην οποία έχουν κληθεί να παρευρεθούν τόσο ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός όσο και διάφοροι εκπρόσωποι τοπικών αρχών βασικό θέμα έχει τη «Διατήρηση καθεστώτος μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου» με εισηγητή τον Γεώργιο Γεωργούλη, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου, ενώ επίσης η ατζέντα περιλαμβάνει δύο ακόμα σημαντικές ενότητες.

Τη «δυνατότητα σύστασης Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου» (εισηγητής: Κώστας Γαλιάτσος, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕΑΝ) καθώς και την « υπογραφή Πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και ΕΤΕΑΝ Α.Ε. καιΤις «δράσεις ενίσχυσης της εξωστρέφειας των νησιωτικών επιχειρήσεων εισηγητές:κ.Μανώλης Δανιήλ Enterprise Greece .κ. Παναγιώτης Κουτσίκος, Πρόεδρος Ελληνο-τουρκικού ΕμπορικούΕπιμελητηρίουκ.Χρήστος Πετρέας Δυνατότητες συνεργασίας με το Ελληνο-Ταϊλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο και υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας, με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας με επιχειρήσεις της νότιο-ανατολικής Ασίας.

Στη συνέχεια οι εργασίες της συνέλευσης Ε.Ο.Α.Ε.Ν. θα ολοκληρωθούν με τα τακτικά θέματα της που είναι :

Έγκριση Πρακτικών 41ης Γενικής Συνέλευσης Ε.Ο.Α.Ε.Ν. (Σκύρος, 06/05/2017)

Επέκταση χρόνου εργασίας ναυαγοσωστών στις παραλίες ( εισηγητής: Γ. Μπαμιεδάκης, Β΄ Αντιπρόεδρος Ε.Ο.Α.Ε.Ν)Παρουσίαση προγράμματος κατάρτισης ΤΑΣΕΙΣ από κ. ΛαδάΠαρουσίαση εκτεταμένου οπτικού υλικού της Geotag Aeroview Ltd για τις ακτογραμμές της Μεσογείου (εισηγητής: Α. Χατζηνίκος, υπεύθυνος Geotag Aeroview Ltd )Έγκριση προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων έτους 2018Τόπος και ημερομηνία διεξαγωγής της επόμενης Γ.Σ.
Keywords
Τυχαία Θέματα