Στις γειτονιές της Πάτρας… θύμισες από τον παλιό καιρό

13:38 24/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ΔΕΥΑΠ τοποθετώντας στην περιοχή Τριτάκη της Πάτρας μία από τις 25 βρύσες που έχει προγραμματίσει να τοποθετήσει,εξέπληξε και συγκίνησε τους κατοίκους της περιοχής φέρνοντας στο μυαλό τους άλλες εποχές,από τον καιρό που ήταν τόπος συνάντησης και αναφοράς. Πολιτιστικό στοιχείο που χάθηκε στον χρόνο.
Η τοποθέτηση έγινε παρουσία της κ. Κατερίνας Γεροπαναγιώτη και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΠ, Παντελή Βακάλογλου, ο οποίος είπε ότι η βρύση είναι πιστό αντίγραφο της

διατηρητέας βρύσης γαλλικής κατασκευής, που χρονολογείται από τις αρχές του περασμένου αιώνα και που τοποθετήθηκε, πριν από λίγο καιρό, στην συνοικία της Αγίας Αικατερίνης. Με την ευκαιρία αντάλλαξαν ευχές με τους κατοίκους για καλές γιορτές.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν, από την ΔΕΥΑΠ, σε σημεία της πόλης άλλες 24 βρύσες θυμίζοντας στους παλαιότερους και δείχνοντας στους νεότερους, τον τρόπο ζωής και την συλλογική δραστηριότητα που αναπτύσσονταν γύρω από αυτές τον παλιό καιρό.

Η πρωτοβουλία αυτή της ΔΕΥΑΠ θα προσφέρει πρόσβαση σε πόσιμο νερό στους περαστικούς και θα μειώσει τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα