Στην τελευταία φάση της κλινικής δοκιμής εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού

19:07 23/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο τέταρτος φαρμακευτικός όμιλος που ξεκινάει στις ΗΠΑ κλινική δοκιμή φάσης 3 πειραματικού εμβολίου μιας δόσης κατά της Covid-19 έγινε την Τετάρτη η Johnson & Johnson, με 60.000 εθελοντές σε τρεις ηπείρους.

Εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά, η εταιρεία ελπίζει ότι θα μπορέσει να καταθέσει αίτημα επείγουσας έκδοσης άδειας στην Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA) στις αρχές του 2021, διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

Η εταιρεία

βιοτεχνολογίας Moderna ήταν η πρώτη στις ΗΠΑ, τον Ιούλιο, που ξεκίνησε κλινική δοκιμή φάσης 3, η οποία θα καταγράψει την αποτελεσματικότητα του προϊόντος σε μεγάλη κλίμακα, σε χιλιάδες εθελοντές. Την ακολούθησε ο όμιλος Pfizer και η συνέταιρός του BioNTech, και στη συνέχεια η AstraZeneca.

Το γεγονός ότι τέσσερα πειραματικά εμβόλια βρίσκονται ήδη σε αυτό το εξελιγμένο στάδιο ανάπτυξης, λιγότερο από οκτώ μήνες μετά την αναγνώριση του ιού, είναι «άνευ προηγουμένου», υπογράμμισε ο Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών.

«Είναι πιθανό ότι θα χρειαστούμε διάφορα είδη εμβολιασμού για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες σε παγκόσμιο επίπεδο», επισήμανε.

Η Johnson & Johnson, που έχει δεσμευτεί να διανείμει το εμβόλιο χωρίς κέρδος για την εταιρεία, ελπίζει ότι θα μπορεί να παράσχει ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου κάθε χρόνο.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα