Στην 83η ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός – Υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ: Στηρίζουμε την Ελλάδα (video)

21:45 7/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται το πολιτικό ενδιαφέρον καθώς το Σάββατο εγκαινιάζεται η 83η ΔΕΘ, ενώ αναμένονται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, οι πρώτες στην μεταμνημονιακή εποχή. Σε άρθρο του στο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για ιστορική ευκαιρία, ενώ αναδεικνύει τους νέους ως κλειδί

για το σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, καθώς φέτος η ΔΕΘ έχει τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.

Η αντιπολίτευση

Να μην προνομοθετήσει πακέτο παροχών για την επόμενη τετραετία, κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως είπε, «οι δεσμεύσεις αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν τη μέρα των εκλογών».

«Εύλογα αγχώνεται ο κ. Μητσοτάκης χωρίς το άλλοθι των μνημονίων, γιατί οι πολίτες θα βλέπουν κάθε μέρα και πιο ξεκάθαρα, ποιος θέλει να ρημάξει το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια ασφάλιση και ποιος να ενισχύσει τους πολλούς και τον κόσμο της εργασίας», απάντησε το Μαξίμου.

Για παροχολογία που υπονομεύει την ανάπτυξη της χώρας κατηγόρησε τους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς, Γιώργος Παντελάκης, Λία Χρισταρά

Σχετικές ειδήσεις: Ανοίγει πύλες το Σάββατο η 83η ΔΕΘ (video)

Οι σχεδιασμοί για τη μεταμνημονιακή εποχή – Δράσεις και αντιδράσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης (video)
Συνάντηση του Γ. Δραγασάκη με τον πρόεδρο της Παρευξείνιας Τράπεζας στην Ελλάδα

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα