«Στημένοι αγώνες»: 28 σε δίκη για κακουργήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

10:56 8/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «στέλνει» το Συμβούλιο Εφετών 28 κατηγορούμενους για την υπόθεση των «στημένων αγώνων», μεταξύ των οποίων και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Απαλλάσσονται συνολικά έξι κατηγορούμενοι από κάθε πράξη ενώ για έναν κατηγορούμενο παύει η ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

Για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα παραπέμπονται σε δίκη 28 άτομα, ενώ για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας 7 κατηγορούμενοι.

Ο πρόεδρος του ΟΣΦΠ παραπέμπεται για ένα κακούργημα, αυτό της παρέμβασης με

αθέμιτες ενέργειες με σκοπό επηρεασμού της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα με επίτευξη του επιδιωκόμενου αυτού σκοπού και που κατά περίπτωση ο ποδοσφαιρικός αγώνας περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, κατά συναυτουργία και μεμονωμένα οι κατ’ εξακολούθηση και για ένα πλημμέλημα, αυτό της σύσταση συμμορίας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαλλάσσεται για τα τρία αδικήματα της απάτης, της εκβίασης τετελεσμένης και σε απόπειρα και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη. Να σημειωθεί ότι πλέον δεν αντιμετωπίζει την αξιόποινη πράξη της εγκληματικής οργάνωσης η οποία μετατράπηκε σε αυτό της σύστασης συμμορίας.

Επίσης, αποφασίστηκε η διατήρηση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί σε βάρος του προέδρου του ΟΣΠΦ. Πρόκειται για αυτούς της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, της εγγυοδοσίας ύψους 200.000 ευρώ και της απαγόρευσης συμμετοχής του σε κάθε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο, παρά την αίτηση για άρση του πρώτου και τρίτου όρου του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Bασιλειάδης: «Αναμένω το βούλευμα»

Στο πολυσέλιδο διατακτικό του δικαστικού συμβουλίου, αναφέρεται ότι παραπέμπονται 28 κατηγορούμενοι οι οποίοι είναι οι:
Ευάγγελος Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής, Θεόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Νικόλαος Προύντζος, Γεώργιος Δούρος, Αθανάσιος Μπριάκος, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Ιωάννης Καμπαξής, Απόστολος Αμπαρκιολη, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Αθανάσιος Γιάχος, Ηλίας Σπάθας, Γεώργιος Αρβανιτίδης, Γεώργιος Λαναρής, Ricardo Manuel Dasilva Sapinto, Κωνσταντίνος Μπάρμπας, Δημήτριος Αμαραντίδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογέρης, Δημήτριος Μάνου, Χαράλαμπος Παυλίδης, Γεώργιος Σκαθαρούδης, Guilermo Perez Moreno, Γεώργιος Σπανός, Ιωάννης Αγγελόπουλος και Ιωάννης Μπομπότης.

Για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας παραπέμπονται αντίστοιχα οι:
Ευάγγελος Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής, Θεόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Νικόλαος Προύντζος, Γεώργιος Δούρος και Αθανάσιος Μπριάκος.

Σύμφωνα με το βούλευμα, κρίθηκε ότι δεν πρέπει να κατηγπρηθούν για τα αδικήματα της απάτης και της εκβίασης, οι: Ευάγγελος Μαρινάκης, Γεώργιος Σαρρής, Θεόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Νικόλαος Προύντζος, Γεώργιος Δούρος και Αθανάσιος Μπριάκος, αλλά και της αλλοίωσης του αποτελέσματος κατά των:
Ευάγγελο Μαρινάκη, Θεόδωρο Κουρίδη, Γεώργιο Βλάσση, Μαρία Αναστασάκη, Χαρίλαο Ζυγογιάννη και Ιωάννα Παντελόπουλου.

Κρίνεται τέλος, ότι πρέπει να απαλλαγούν από το αδίκημα της σύστασης συμμορίας, της απάτης, της εκβίασης και της αλλοίωσης αποτελέσματος οι:
Παυσανίας Παπανικολάου και Χρήστος Υφαντής, ενώ παύεται οριστικά η ποινική δίωξη για το αδίκημα της αλλοίωσης αποτελέσματος κατά του Ελευθέριου Ζάπρα λόγω θανάτου.

Η κρίση του Συμβουλίου εκδόθηκε 14 μήνες μετά την υποβολή της πρότασης του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου σε βάρος του οποίου υποβλήθηκαν αλλεπάλληλες αιτήσεις εξαίρεσης.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά
ΦΩΤΟ:EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σχετική είδηση:Παραπέμπονται σε δίκη 28 άτομα για την υπόθεση διαφθοράς στο ποδόσφαιρο

Keywords
Τυχαία Θέματα