Στη Ν. Υόρκη ο Πρωθυπουργός-Θα μιλήσει για την Ειρήνη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (video)

09:01 24/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη ο πρωθυπουργός θα έχει από σήμερα και για 5 μέρες, μπαράζ επαφών με σημαντικούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Στο επίκεντρο των επαφών του Αλέξη Τσίπρα, θα βρεθούν η οικονομία, η Συμφωνία των Πρεσπών, το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το μεταναστευτικό. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συνομιλιών με εκπροσώπους κορυφαίων τραπεζικών ιδρυμάτων και χρηματοπιστωτικών οργανισμών, κατά τις οποίες θα παρουσιαστούν τα δεδομένα της οικονομίας και οι δυνατότητές της για πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Αύριο, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και οι ευρωτουρκικές σχέσεις.

«Η Ελλάδα γίνεται μια δύναμη που πρωταγωνιστεί στην εξεύρεση λύσεων στις προκλήσεις της οικονομίας, της μετανάστευσης και της περιφερειακής σταθερότητας», είναι το μήνυμα που θα στείλει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Κατά την πενθήμερη παρουσία του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει δύο ομιλίες στον ΟΗΕ: την πρώτη, στη Σύνοδο για την Ειρήνη «Νέλσον Μαντέλα» και τη δεύτερη στην ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα