Στη Μεσσηνία η Γιάννα Αγγελοπούλου με μέλη της επιτροπής «Ελλάδα 2021»

11:56 19/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Μεσσηνία βρέθηκε την Παρασκευή η πρόεδρος της «Ελλάδας 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, συνοδευόμενη από μέλη της επιτροπής. Η κ.Αγγελοπούλου επισκέφθηκε αρχικά το δήμο Δυτικής Μάνης και το μεσημέρι το δήμο Πύλου-Νέστορος όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής και ξεναγήθηκε σε μνημεία που σχετίζονται ιστορικά με την Ελληνική Επανάσταση.

Πρώτη στάση της κας Αγγελοπούλου ήταν το Δημαρχείο Δυτικής Μάνης και η πόλη της Καρδαμύλης, όπου έγινε δεκτή από τον δήμαρχο

Δημήτρη Γιαννημάρα. Το παρόν εκεί έδωσε και ο πρόεδρος του «Διαζώματος» και πρώην υπουργός και δήμαρχος Καλαμάτας, Σταύρος Μπένος. Αμέσως μετά η κα Αγγελοπούλου ξεναγήθηκε στην παλιά Καρδαμύλη και στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στην οικία του φιλέλληνα Πάτρικ Λη Φέρμορ, όπου και ενημερώθηκε από την εκπρόσωπο του Μουσείου Μπενάκη, Ειρήνη Γερουλάνου.
Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ανέφερε ότι κάθε μέρος, αλλά και πέτρα της Δυτικής Μάνης, θυμίζουν σε όλους ότι εκεί αποφασίστηκε η εξέγερση των Ελλήνων.

Στην περιοχή, πρόσθεσε, έδρασαν ο Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας, η Φιλική Εταιρεία, αλλά και μεγάλες οικογένειες, όπως οι Μαυρομιχάληδες, οι Γρηγοράκηδες, οι Τρουπάκηδες, κι όλοι μαζί με ακόμα πολλούς Έλληνες ενώθηκαν, μόνιασαν και ξέχασαν τις διαφορές τους. Αφού αποφάσισαν να επαναστατήσουν, απελευθέρωσαν την Ελλάδα, καταστάσεις και γεγονότα που κάνουν τους σύγχρονους ανθρώπους να αισθάνονται πολύ λίγοι και συμπλήρωσε πως δεν αρκεί απλά να τιμηθεί η Επανάσταση και να αναδειχθούν τα μοναδικά και σπουδαία που έγιναν τότε, αλλά να πατήσουν πάνω τους με ευλάβεια τα μέλη της Επιτροπής και να τα χρησιμοποιήσουν για το μέλλον και την προκοπή του κάθε τόπου. Στόχος της Επιτροπής, εξήγησε, είναι οι τόποι να αναδειχθούν.

Μετά τη Δυτική Μάνη η Γιάννα Αγγελοπούλου, συνοδευομένη από μέλη της Επιτροπής, έφτασε με ελικόπτερο στο Δήμο Πύλου-Νέστορος και την πλατεία των «Τριών Ναυάρχων» της Πύλου, όπου την περίμεναν, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος.

Εκεί η κα Αγγελοπουλου συνομίλησε με τον κόσμο, ενώ επόμενος σταθμός της ήταν το Δημαρχείο της πόλης. Έπειτα βρέθηκε στο Κάστρο της Πύλου, ενώ ξεναγήθηκε στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και εντός του Νιόκαστρου.

Στις δηλώσεις της η κα Αγγελοπούλου δήλωσε ότι οι δύο Δήμοι της Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ανταποκρίθηκαν με μοναδικό τρόπο στο στόχο «ο άξονας που δείχνει το μέλλον», δηλαδή να κάνουν οι αρμόδιοι στους τόπους τους δράσεις και συνεργασίες, προκειμένου να αναδειχθούν ιστορικά γεγονότα, προϊόντα, αλλά και καταστάσεις. Έτσι, «το ’20- ’21 θα είναι η πύλη που όλοι μαζί θα μπούμε στο νέο αιώνα, δείχνοντας αντοχές, αλλά και συγκίνηση για όσα προηγήθηκαν, με τη σιγουριά ότι η ελευθερία μας δεν κινδυνεύει ξανά και όλοι μαζί αποσκοπούμε στην πρόοδο, πράγματα δηλαδή που θα βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων, που θα φέρουν έσοδα, που δείχνουν μια Ελλάδα ικανή, αλλά και ότι αφέντης της μοίρας της είναι η ίδια η χώρα».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα