Στη φυλακή ιερέας για ασέλγεια σε ανήλικη

09:08 20/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε έναν 81ετών ιερέα από τη Μαγνησία για ασέλγεια σε βάρος ενός 11 χρονου κοριτσιού. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στη μητέρα καθώς κρίθηκε ένοχη για για συνέργεια στην ασέλγεια σε ανήλικο κάτω των 15 και άνω των 10 ετών, έναντι αμοιβής, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση. Η απόφαση για ενοχή ήταν ομόφωνη ενώ κατά πλειοψηφία ελήφθη η απόφαση η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δράση.

Ο ιερέας αρνήθηκε ότι

είχε ασελγήσει στην 12χρονη, ενώ και η 31χρονη μητέρα υποστήριξε το ίδιο. Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν μεταξύ άλλων, πως η Αστυνομία δεν είχε κάνει σωστά τη δουλειά της, κατά τη διερεύνηση του αδικήματος, καθώς δεν είχε εξεταστεί σύμφωνα με τη νομοθεσία η 12χρονη.

Βασικός μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο αστυνομικός, που είχε εντοπίσει τον ιερέα, με την 31χρονη και την κόρη της. Όπως είχε αρχικά καταθέσει ο αστυνομικός, είχε εντοπίσει τον ιερέα να κινείται στο κέντρο της πόλης μαζί με την 31χρονη. Μαζί τους είχαν και το 12χρονο κορίτσι. Ο αστυνομικός τους ακολούθησε και τους είδε να κατευθύνονται σε κατάστημα «pet shop», για να αγοράσουν κάποιο κατοικίδιο.

Αυτό που έκανε εντύπωση στον αστυνομικό και συνέχισε την παρακολούθηση, είναι πως κάποια στιγμή η 31χρονη Βουλγάρα αποχώρησε και άφησε μόνο του τον 81χρονο με την 12χρονη κόρη της. Ο ιερέας μπήκε σε αυτοκίνητο με την 12χρονη και ο προορισμός τους ήταν ερημική παραλία του Βόλου. Ο αστυνομικός ζήτησε τότε τη συνδρομή συναδέλφων του και συνέλαβαν τον ιερέα, πριν προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα