Στέφανος Μαματζής: «Η αγάπη για την ΑΕΚ και ο Βλάνταν που ακολουθεί τον… Γκουαρντιόλα!»

22:16 1/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τις δυνατότητες δύο ανθρώπων που πιστεύει μίλησε σήμερα ο Στέφανος Μαματζής.

Ο Σερραίος στην καταγωγή πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ που δεν ξεχνάει ποτέ τις ρίζες του και με περηφάνια λέει σε όλους στην Αθήνα ότι το χωριό του είναι το Άνω Μητρούσι, ευχαριστεί όποτε του δίνεται η ευκαιρία τους Σερραίους που στηρίζουν τις επιχειρήσεις του στην ιδιαίτερη πατρίδα του και μιλώντας σήμερα στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ

Σερρών μίλησε για δύο πολύ καλούς του φίλους, τον Βλάνταν Ίβιτς και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο Στέφανος Μαματζής μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για τη φιλία του με τα αδέλφια Ίβιτς που πολύ συχνά τους φιλοξενεί στις Σέρρες:

«Τα παιδιά δεν είναι μόνο φίλοι μου, είναι αδέλφια μου. Έχουμε καταπληκτικές σχέσεις και αυτή η φιλία διαρκεί χρόνια και θα συνεχίσει γιατί είναι καλά παιδιά, είναι καλοί χαρακτήρες. Είναι παιδιά όπως είμαστε εμείς, δηλαδή είναι βορειοελλαδίτες. Είναι καθαρά παιδιά, είμαστε ίδιοι χαρακτήρες, αυτό μας ένωσε. Εγώ θα μιλήσω για τον άνθρωπο Βλάνταν. Είναι ένα σοβαρό παιδί, εγώ τον πιστεύω πολύ. Δεν θέλω να πω υπερβολές αλλά το έχω πει από την ημέρα που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, για μένα ήταν η πιο σωστή επιλογή που θα μπορούσε να κάνει ο ΠΑΟΚ, γιατί βλέπετε κι εσείς το τι ποδόσφαιρο παίζει σήμερα ο ΠΑΟΚ. Εγώ είχα να δω χρόνια τον ΠΑΟΚ όπως είναι σήμερα και δεν ήταν κι εύκολο μια ομάδα να πάρει το διπλό με την Φιορεντίνα. Έκανε καταπληκτική εμφάνιση η ομάδα, εγώ τον παρακολουθώ γιατί είναι φίλος μου αλλά παρακολουθώ και ποδοσφαιρικά γιατί ασχολούμαι εδώ και σαράντα χρόνια. Δεν θέλω να μιλήσω και να ασχοληθώ με τα εσωτερικά του ΠΑΟΚ. Δεν γνωρίζω αλλά επειδή γνωρίζω τον Βλάνταν, είναι ένα σοβαρό παιδί, αγαπάει αυτό που κάνει και πιστέψτε με και θα το δείτε κάποια στιγμή και δεν είναι υπερβολή αυτό που θα πω, εγώ τον βλέπω να ακολουθεί τα χνάρια του Γκουαρντιόλα. Μην το θεωρήσετε αυτό υπερβολή. Αν τον αφήσεις να δουλέψει όπως πρέπει να δουλέψει θα δείτε ποια θα είναι η εξέλιξη του μελλοντικά. Οι περισσότεροι από τους παράγοντες δεν γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Ο προπονητής της ομάδας γνωρίζει και όταν ήμουν πρόεδρος της ΑΕΚ έλεγα και στους ποδοσφαιριστές «εμένα μόνο για τα οικονομικά, για τίποτα άλλο». Τα υπόλοιπα είναι ο προπονητής, είναι ο γενικός διευθυντής είναι όλο το τιμ και γιατί γνωρίζω τον Σαββίδη, τον είχα γνωρίσει πριν πάρει τον ΠΑΟΚ, είναι ένας σοβαρός επιχειρηματίας και ξέρουμε όλοι τι θέλει να προσφέρει στην Ελλάδα. Προσωπικά τον εκτιμώ. Είναι από τους παράγοντες που σέβομαι γιατί προσπαθούνε να φτιάξουν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Οι κινήσεις που έκανε και με τον Βλάνταν και με το υλικό που έχει ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα. Έχει μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα και παίζει ποδόσφαιρο. Με τον κ. Σαββίδη είχαμε συναντηθεί στο «Μεγάλη Βρεταννία» και μου είχε πει ότι θέλει να πάρει τον ΠΑΟΚ και του είχα πει να τον φέρω σε επαφή με τον Θοδωρή Ζαγοράκη για να πάρει την ομάδα αλλά μετά από εκεί χαθήκαμε».

-Για τις δηλώσεις που έκανε ο Ίβιτς μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο:

«Ο Βλάνταν αυτή τη στιγμή δεν δέχεται συμβουλές από κανέναν, ούτε από τον αδελφό του, ούτε από εμένα, ούτε από κανέναν άλλον. Είναι τελείως αυτόνομος. Ο Ίλια δεν παρεμβαίνει, είναι μια άλλη προσωπικότητα. Ότι κάνει το έχει κάνει μόνος του. Ο άνθρωπος το έχει όμως, είναι μια σοβαρή προσωπικότητα. Καταρχήν είναι ο χαρακτήρας του. Ο Σαββίδης είναι έξυπνος άνθρωπος και αντιλαμβάνεται τα πάντα. Ξέρει όπως ο κάθε πρόεδρος τα εσωτερικά της ομάδας του. Εγώ θα σου μιλήσω μέσα από την εμπειρία που έχω. Ας αφήσουν τον Βλάνταν και θα δούνε τι θα κάνει στο μέλλον».

-Για τον άνθρωπο Βλάνταν Ίβιτς. Για το τι κάνει στην προσωπική του ζωή:

«Σπίτι, γήπεδο, σπίτι. Αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και αγαπάει τον ΠΑΟΚ. Βγήκε να μιλήσει επειδή αγαπάει αυτήν την ομάδα. Θέλει να προστατεύσει αυτήν την ομάδα. Δεν το έκανε για προσωπικούς λόγους. Δεν θέλει να εκμεταλλευτεί τίποτα από αυτήν την ιστορία. Δεν έχω μιλήσει μαζί του αλλά πιστεύω το έκανε για να διαφυλάξει τον ΠΑΟΚ».

-Για τo γήπεδο της ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη:

«Το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει με οποιεσδήποτε δυσκολίες που υπάρχουν κι εμείς οι ΑΕΚσίδες γνωρίζουμε οι δυσκολίες από πού δημιουργούνται. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που προσπαθούν να βάλουνε εμπόδια αλλά δεν θα τους περάσει. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στο Μελισσανίδη γιατί τον ξέρω πολύ καλά, είναι ένας άνθρωπος τελειομανής, απλά θέλει χρόνο γιατί πήρε μια ομάδα από το πουθενά και για να έχεις και καλή ομάδα, και να κάνεις πρωταθλητισμό, να κάνεις και το γήπεδο χρειάζεται χρόνος. Χρειάζεται υπομονή. Εγώ τον Μελισσανίδη τον πιστεύω. Είναι ένας άνθρωπος που ότι αναλαμβάνει το τελειώνει. Μιλάμε συνέχεια και βλέπω πως στεναχωριέται. Του το έχω πει, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του. Τον βλέπω και στο γήπεδο γιατί καθόμαστε δίπλα. Την αγωνία που περνά σε κάθε παιχνίδι. Ο Μελισσανίδης είναι τρελαμένος με την ΑΕΚ χρόνια τώρα. Είναι άρρωστος με την ΑΕΚ. Ο στόχος του Μελισσανίδη αυτή τη στιγμή είναι το γήπεδο. Είναι η μεγάλη του τρέλα, πρέπει να γίνει η «Αγιά Σοφιά». Παίζουμε σε ένα γήπεδο τώρα που δεν είναι έδρα. Άλλη αίγλη είχε η Νέα Φιλαδέλφια και άλλο το Ολυμπιακό Στάδιο».

-Για την πορεία της ΑΕΚ

«Κοίτα ο κόσμος βλέπει. Κι εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος με το ποδόσφαιρο που παίζει η ΑΕΚ».

-Για τις αναμνήσεις από την ΑΕΚ όταν ήταν πρόεδρος:

«Εγώ έχω αναμνήσεις γιατί ήμουν στα πρωταθλήματα της ΑΕΚ. Στα καλά χρόνια τα οποία ήταν καταπληκτικά. Μόνο καλές αναμνήσεις έχω από αυτήν την ομάδα και από τους φιλάθλους. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είναι οι καλύτεροι φίλαθλοι της Ελλάδος. Και τότε που ήμουν Πρόεδρος εγώ είχαμε κάνει κάποια γκάλοπ και αυτό είχε φανεί. Μέχρι και οι Παναθηναϊκοί ήταν φιλοαεκσίδες».

-Για τον Πανσερραϊκό:

«Εγώ έκανα τρεις προσπάθειες για να πάρω τον Πανσερραϊκό. Με τους αδελφούς Καραντινίδη που για τους δικούς τους λίγους δεν μου έδωσαν την ομάδα και τους έδινα τα διπλάσια λεφτά από αυτά που μου ζητούσαν. Με τον Σπύρο Κούτλα πήγα συγκεκριμένη επιταγή και του έδωσα αυτά που μου ζήτησε και ξαφνικά αποφάσισε να μην την δώσει την ομάδα. Είχα πει στον Κούτλα ότι ήταν ευκαιρία γιατί είχα τη δυνατότητα τότε να πάρω 900 εκατομμύρια από τη Netmed. Τελικά ο Κούτλας άλλαξε γνώμη κι εκεί σταμάτησε η ιστορία. Και τώρα που συναντιόμαστε για καφέ μου λέει «έκανα λάθος που δεν σου έδωσα την ομάδα». Με τον Θεοδωρίδη δεν έκανα καμιά κουβέντα. Ο Πανσερραϊκός είναι γωνία μαγαζί και τα παιδιά που είναι τώρα στην ομάδα κάνουν μια προσπάθεια. Είναι αξιόλογα και καλά παιδιά, αγαπάνε την ομάδα από εκεί και πέρα κάτι λείπει από την ομάδα. Δεν ξέρω τι είναι αυτό αλλά κάτι λείπει. Τόσοι και τόσοι ποδοσφαιριστές βγήκαν από αυτόν τον Νομό».

Keywords
Τυχαία Θέματα