Στάση εργασίας την Παρασκευή στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς

14:54 16/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ επηρεάζονται από τη στάση εργασίας που ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι.

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία των κλάδων αυτών, αναφέρουν: «Μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα εκχωρεί στον ΟΑΣΑ

την εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε προειδοποιητική στάση εργασίας την Παρασκευή 17/2/2017, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μ.μ.

Δεν διεκδικούμε κάποιο συντεχνιακό, κλαδικό αίτημα. Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η καταστροφική και αδικαιολόγητη ρύθμιση τροποποίησης του άρθρου 5 του νόμου 3920/2011 που μειώνει τα έσοδα της ΣΤΑ.ΣΥ και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Τα Σωματεία των Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις τους για να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ώστε να μην επιτρέψουν την απαξίωση της εταιρείας.

Θα αγωνιστούν για να παραμείνει η ΣΤΑ.ΣΥ ζωντανή και να συνεχίσει απρόσκοπτα την παροχή του κοινωνικού έργου της».

Συνυπογράφουν: Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, Σωματείο εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθηνών, Σωματείο εργαζομένων Τραμ, Σωματείο εργαζομένων κέντρου ελέγχου λειτουργίας Μετρό Αθηνών, Σωματείο ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης στη ΣΤΑΣΥ, Σωματείο ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής,Σωματείο ηλεκτροδηγών Μετρό,Σωματείο εργαζομένων ηλεκτροδηγών ηλεκτρικών σιδηροδρόμων Αθηνών – Πειραιώς (γραμμή 1).

Keywords
Τυχαία Θέματα