Σταματούν την ανάβαση στην Ακρόπολη της Λίνδου οι ξεναγοί χωρίς γιατρό

11:50 20/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με άρνηση της ανάβασής τους στην Ακρόπολη της Λίνδου, αν δεν προβλεφθεί η παρουσία γιατρού, απειλούν οι ξεναγοί της Ρόδου.
«Λόγω της ιδιαίτερα υψηλής θερμοκρασίας, ορισμένοι τουρίστες -μη συνηθισμένοι στις κλιματολογικές συνθήκες της Ρόδου- λιποθυμούν ή παθαίνουν θερμοπληξία ή απλά λόγω ζάλης από τον καύσωνα, σκοντάφτουν με αποτέλεσμα να παθαίνουν στραμπουλήγματα ή κατάγματα» αναφέρει σε επιστολή του το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, ζητώντας την παρουσία γιατρού στην

Ακρόπολη της Λίνδου καθώς και μόνιμο ασθενοφόρο στην πλατεία.
Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού με την θερμοκρασία να αυξάνεται και μαζί με αυτήν αυξάνονται και τα προβλήματα των επισκεπτών στην Ακρόπολης της Λίνδου! Λόγω της ιδιαίτερα υψηλής θερμοκρασίας, ορισμένοι τουρίστες μη συνηθισμένοι στις κλιματολογικές συνθήκες της Ρόδου λιποθυμούν η παθαίνουν θερμοπληξία η απλά λόγω ζάλης από τον καύσωνα, σκοντάφτουν με αποτέλεσμα να παθαίνουν στραμπουλήγματα ή κατάγματα.
Εκ φύσεως η Ακρόπολη της Λίνδου αποτελεί ένα μνημείο υψηλής επικινδυνότητας μιας που δεν έχει προστατευτικά κιγκλιδώματα και η 15λεπτη ανάβαση θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη.
Ο λόγος που τα ατυχήματα περιορίζονται, κάπως, οφείλεται στη συνεχή ενημέρωση που τους παρέχουμε, στην παρουσία μας κοντά τους μέχρι να βγάλει και ο τελευταίος τουρίστας φωτογραφίες και να κατεβούμε από την Ακρόπολη, καθώς επίσης και στην προσοχή και ευαισθησία των φυλάκων οι οποίοι πάντα συνδράμουν σε περίπτωση ατυχήματος και οι οποίοι επίσης εργάζονται κάτω από δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες.
Είναι πραγματικά απορίας άξιο, πως το τρίτο σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικό μνημείο της Ελλάδας στερείται από μόνιμο γιατρό ή έστω νοσηλευτικό προσωπικό για παροχή πρώτων βοηθειών στον αρχαιολογικό χώρο και το αυτονόητο, ένα μόνιμο ασθενοφόρο στην πλατεία της Λίνδου τουλάχιστον από το πρωί έως το μεσημέρι».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα