Σταμάτησαν οι έρευνες για τον μικρό Μπεν-Ανακάλυψαν αρχαίους τάφους (video)

22:27 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ωρες αγωνίας ζει η οικογένεια Νινταμ, του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε το 1991 στην Κω. Ένα κομμάτι υφάσματος και ίχνη αποσύνθεσης έχουν σταλεί για εξέταση σε ειδικά εργαστήρια, όμως

Συνεχίζονται οι έρευνες για τέταρτη ημέρα στον χώρο που σύμφωνα με την ανώνυμη μαρτυρία ο Μπεν έχει θαφτεί μετά από δυστύχημα τον Ιούλιο του 1991. Η έκταση έχει οριοθετηθεί, οι επιστήμονες δουλεύουν με συντεταγμένες και επιχειρούν σε συγκεκριμένα σημεία.

¸

Για δεύτερη μέρα εξειδικευμένη

ομάδα της αστυνομίας του Νιου Γιορκσάιρ, εστιάζει την έρευνα γύρω από μία συκιά. Σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές το δέντρο αυτό φυτεύτηκε λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση του Μπεν γεγονός που όπως επισημαίνουν να ενδέχεται να μην είναι τυχαίο.

Οι μπουλντόζες ανοίγουν λάκκους στις εστίες ενδιαφέροντος. Κάθε λόφος από χώμα αντιστοιχεί σε ένα σημείο έρευνας. 13 λόφοι, 13 σημεία που η έρευνα έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής και έχει φέρει τα αποτελέσματα των οστών, ζώων, όπως αποδείχθηκε και το κομμάτι ύφασμα, τα αποτελέσματα για την προέλευση του οποίου αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο στην περιοχή των ερευνών βρέθηκαν τάφοι και οστά που πιθανολογείται ότι ανήκουν σε τέσσερις ενήλικες και χρονολογούνται ότι είναι 1500 χρόνων. Για το λόγο αυτό, η έρευνα στο σημείο σταμάτησε και ανέλαβε πλέον η Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Οι βρετανικές αρχές εκτιμούν ότι οι ανασκαφές θα ολοκληρωθούν σε 12 ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα