Στα Τρόπαια Γορτυνίας ο Γ. Παπαηλιού

17:13 23/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις εορταστικές εκδηλώσεις των Τροπαίων δήμου Γορτυνίας, παρευρέθηκε, χθες, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Παπαηλιού.

Στο πλαίσιο, του ανοίγματος του χριστουγεννιάτικου χωριού, ο βουλευτής Αρκαδίας, στον χαιρετισμό του, είπε τα εξής:

«1) Η πατρίδα μας, η Γορτυνία, και ιδίως η Κάτω Γορτυνία, βιώνει εδώ και πολλά χρόνια την απομόνωση, την ερήμωση και το μαρασμό. Τις βιώνουν οι μόνιμοι κάτοικοι που, ζώντας σ΄ αυτήν, «φυλάνε Θερμοπύλες».

Παρά ταύτα, η Γορτυνία διαθέτει συγκριτικά

πλεονεκτήματα, που, αν αξιοποιηθούν μπορεί να επιβιώσει και να αναταχθεί. Το σημαντικότερο από αυτά, οι, έστω λίγοι, νέοι άνθρωποι, που διαθέτουν υπερηφάνεια, δημιουργικό πνεύμα και διάθεση προσφοράς.

Η πρωτοβουλία του συλλόγου Γορτυνίας «Ο Λάδωνας», που αποτελείται από νέους ανθρώπους, το αποδεικνύει.

Όμως οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται στήριξη από όλες τις βαθμίδες άσκησης εξουσίας, το Δήμο, την Περιφέρεια, την Κεντρική Κυβέρνηση, αλλά και από τους εκτός Γορτυνίας Γορτύνιους, που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με την πατρώα γη. Όλοι αυτοί με τη σειρά τους πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά, ώστε να υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

2) Μετά από πολλά χρόνια, φαίνεται ότι η απομόνωση της Κάτω Γορτυνίας θα αρθεί, αφού η «παράκαμψη» των Λαγκαδίων επιτέλους «παίρνει σειρά» : Ολοκληρώνεται το σύνολο των μελετών και, έχοντας εξασφαλιστεί οι σχετικοί πόροι, η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2019.

3) Είναι γνωστές οι δυσκολίες που υφίστανται ώστε να μη διακοπεί η λειτουργία του καταστήματος της ΕΤΕ στα Τρόπαια. Σχετικά, έχουν γίνει και θα εξακολουθήσουν να γίνονται παραστάσεις και να ασκούνται πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση. Η στήριξη στο δίκαιο αίτημα του συλλόγου και του συνόλου των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής είναι αυτονόητη.

Και αυτό, διότι, εκτός των άλλων, η απομάκρυνση του καταστήματος της ΕΤΕ, όπως και άλλων δομών και υπηρεσιών από απομονωμένες και φθίνουσες περιοχές, όπως εν προκειμένω από την Κάτω Γορτυνία, δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των κατοίκων, ακυρώνουν την όποια προοπτική άσκησης αγροτο-κτηνοτροφικών, επαγγελματικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και συνεπώς απαξιώνουν την περιοχή ακόμη περισσότερο.

4) Θερμά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γορτυνίας «Ο Λάδωνας» για τις θετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και τις δημιουργικές δραστηριότητες που αναπτύσσει.

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα είναι στενή η συνεργασία μαζί του, όπως και με όλες τις ζωντανές δυνάμεις της περιοχής.

Χρόνια πολλά, με υγεία, ευτυχία, χαρά, αλληλεγγύη, δύναμη, δημιουργία και προκοπή».

δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα