Στα Κούρεντα Ιωαννίνων η «Κυριακή στο Χωριό» της ΕΡΤ3

01:19 21/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα Κούρεντα Ιωαννίνων επισκέπτεται η Μαρούλα Μαλιαχόβα και η εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό», που μεταδίδεται την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13:30 στην ΕΡΤ3.

Πράσινες κατάφυτες οροσειρές και πανέμορφες κοιλάδες περιβάλλουν τα Κούρεντα, μία από τις τέσσερις επαρχίες που αποτελούσαν παλιά το νομό Ιωαννίνων. Πολλά έχουν γραφτεί για τα 88 χωριά της.

Ένας τόπος με πλούσια κτηνοτροφία αλλά και γεωργία, που διατηρούσε Σχολαρχείο στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας

, κρατώντας έτσι ζωντανή τη γνώση και την παράδοση.

Ένα χωριό που σήμερα απολαμβάνει με ηρεμία και χαλαρούς ρυθμούς το ηλιόλουστο και γραφικό τοπίο που βρίσκεται ολόγυρά του.

Εμείς πλένουμε στρωσίδια στον εν λειτουργία Νερόμυλο του Δεσποτικού, σ’ ένα πανέμορφο πέτρινο κτίσμα, επισκεπτόμαστε τις Μονές Αγίου Δημητρίου Διχουνίου και Παναγίας Ραϊδιώτισσας, δύο πραγματικά στολίδια του μοναστηριακού μας πλούτου και αγναντεύουμε το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, από τη βόρεια ακρόπολη του Μεγάλου Γαρδικίου.

Ανεβαίνουμε στις λοφοπλαγιές και μαθαίνουμε πώς είναι η ζωή για έναν νέο που θα αποφασίσει να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία και τέλος, γνωρίζουμε τα μυστικά που κράτησαν μόνιμα στην Ελλάδα μια Γερμανίδα μετανάστρια.

Παρουσίαση: Μαρούλα Μαλιαχόβα
Ρεπορτάζ: Μαγδαληνή Χατζοπούλου
Παραγωγή: ΕΡΤ3
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Εκτέλεση παραγωγής: Alfa Productions

www.ert.gr

Keywords
Αναζητήσεις
βιντεο κουρεντα ιωαννινων 21/10/2018
Τυχαία Θέματα
Κούρεντα Ιωαννίνων, Κυριακή, Χωριό, ΕΡΤ3,kourenta ioanninon, kyriaki, chorio, ert3