Στα 6,7 δισ. ευρώ η δόση μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

17:22 12/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

H δόση που θα εκταμιευτεί μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα ανέρχεται στα 6,7 δισ. ευρώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από αυτό το ποσό, τα 3,3 δισ. ευρώ προορίζονται για τις ανάγκες του χρέους της χώρας από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2018, το 1,5 δισ. ευρώ θα κατευθυνθεί σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ 1,9 δισ. ευρώ θα προστεθούν στο αποθεματικό ασφαλείας όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η δόση και η πρόοδος στην

υλοποίηση των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης εξετάσθηκαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Euro Working Group (EwG). Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Η Ελλάδα επιθυμεί να δημιουργήσει ένα αποθεματικό ασφαλείας που θα καλύπτει τις δανειακές ανάγκες της χώρας για διάστημα 18 μηνών μετά την επιδιωκόμενη έξοδο από το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018.

Η χώρα έχει ήδη βάλλει στην άκρη 1,5 δισ. ευρώ περίπου από την πώληση των 5ετών ομολόγων τον Ιούλιο του 2017. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές υπάρχει η πρόθεση να συμβάλλει στο αποθεματικό ασφαλείας ο ESM με 9 δισ. ευρώ περίπου συνολικά από τα διαθέσιμα δάνεια του τρίτου προγράμματος αν φυσικά όλα πάνε καλά.

Πιθανόν, το ποσό του 1,9 δισ. ευρώ από τα 6,7 δισ. ευρώ της δόσης που θα εκταμιευθεί μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, όπως αναφέρουν οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι μέρος των 9 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ert.gr
Σχετικές ειδήσεις: Πηγή Ευρωζώνης: Γύρω στα 6 δισ. ευρώ η επόμενη δόση προς την Ελλάδα

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Euro Working Group

Keywords
Τυχαία Θέματα