Στ. Πέρκος: Πρωταγωνιστές τα νέα παιδιά των Ικάρων

08:46 7/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θέλει να δώσει στα νεαρά ταλαντούχα παιδιά των Ικάρων μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών ο Στέφανος Πέρκος.

Ο προπονητής των «κίτρινων» παρουσίασε τη φιλοσοφία του συλλόγου τη φετινή περίοδο και μίλησε για το Κυριακάτικο πρώτο παιχνίδι της ομάδας του στην Κομοτηνή.

Ο Στέφανος Πέρκος μίλησε στην ΕΡΤ

Σερρών:

«Καταρχήν, ευχαριστώ πάρα πολύ τη διοίκηση του κ. Άρη Αθανασιάδη που με εμπιστεύτηκε τα ηνία ενός ιστορικότατου συλλόγου, μιας ομάδας που είναι πρότυπο και πρωταγωνιστούσε σε υψηλότερες κατηγορίες. Πιστεύουμε ότι φέτος είναι μια μεταβατική χρονιά. Βάλαμε στην ομάδα πολλά νέα παιδιά από τις Σέρρες, παιδιά που έχουν ταλέντο, δεν έχουν όμως ιδιαίτερη εμπειρία. Είναι ένα πείραμα που θέλουμε να δοκιμάσουμε, να βάλουμε φερέλπιδες αθλητές, ήδη επτά παιδιά είναι στο ρόστερ και θέλουμε να τα ρίξουμε στα βαθιά. Σε συνδυασμό με αυτούς τους νεαρούς, αποκτήσαμε τρία εμπειρότατα παιδιά με τα οποία έχω συνεργαστεί στο παρελθόν, τον Μανούσο, τον Θεοδωράκο και τον Νικολόπουλο. Είναι παιδιά που πιστέψανε αυτό το όραμα της διοίκησης, το μείγμα έμπειρων αθλητών και νεαρών ταλαντούχων. Ουσιαστικά, αυτούς τους παίκτες τους φέραμε, αφενός να βοηθήσουν το σύλλογο γιατί είναι μια δύσκολη κατηγορία και αφετέρου τους νεαρούς αθλητές οι οποίοι παίζοντας μαζί τους θα εκμαιεύσουν εμπειρίες με στόχο να βοηθήσουν όσο μπορούνε την ομάδα».

Αν με τις τρεις μεταγραφές ανέβηκε ο πήχης:

«Όχι, αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Στόχος μας είναι η ομάδα να καθιερωθεί στην κατηγορία. Υπάρχουν πολύ δυνατότερες ομάδες με γεμάτα ρόστερ και έμπειρους παίκτες. Εμάς ο στόχος μας είναι, αυτά τα επτά με οχτώ νεαρά παιδιά να μπορέσουν να σταθούν στην κατηγορία. Ο πήχης ανεβαίνει προς αυτήν την κατεύθυνση. Να μπορέσουν να παίξουν τα νέα παιδιά του Σερραϊκού μπάσκετ. Θέλει λίγο υπομονή γιατί αυτά τα παιδιά πρώτη φορά θα παίξουνε πρωταγωνιστικά στη Β εθνική. Η κατηγορία είναι δύσκολη και τους έμπειρους παίκτες τους πήραμε για να μην βρεθούν τα νεαρά παιδιά προ εκπλήξεων, μην γίνουν ο σάκος του μποξ, το οποίο θα τραυματίσει την όλη τους πορεία. Εμείς θέλουμε να αναπτυχθούμε μέσω αυτών των παιδιών. Επίσης αν παίζουν παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες αυτό λειτουργεί ως κίνητρο για τα παιδιά των ακαδημιών των Ικάρων που θα θέλουν να γίνουν σαν τον Φραγγούλη, σαν τον Σιδερίδη, σαν όλα αυτά τα παιδιά που θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε πρωταγωνιστές».

«Δεν είναι στόχος μας η άνοδος. Δεν βάλαμε τέτοιο στόχο και δεν τον θέλουμε αυτή τη στιγμή».

Για την δήλωση του Στέργιου Ποργιόπουλου ότι οι Ίκαροι με αυτές τις μεταγραφές θα είναι ψηλά στην βαθμολογία:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ τον συνάδελφο αλλά δεν είναι ο στόχος μας αυτός».

Για το παιχνίδι στην Κομοτηνή:

«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια δύσκολη έδρα. Το καλό είναι ότι θα γίνει χωρίς φιλάθλους γιατί ξέρετε πόσο «καυτή» είναι η έδρα της Κομοτηνής. Είναι μια ομάδα με πληρέστερο ρόστερ, εμείς πάμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, να είμαστε αξιοπρεπείς».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα