Σωματείο Μηχανοτεχνιτών Ροδόπης: Επανέναρξη ελέγχων στα συνεργεία μετά τις εκλογές

13:26 19/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την επανέναρξη των ελέγχων στα συνεργεία της περιοχής προτάσσει η Διοίκηση του Σωματείου Μηχανοτεχνιτών Ιδιοκτητών Συνεργείων  Επισκευής αυτοκινήτων και Ελκυστήρων Ν. Ροδόπης, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του, Σάκη Δεμίρη, στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Είναι ένα θέμα, που, όπως είπε, θα το έχουν στις προτεραιότητές τους αμέσως μετά τις εκλογές στο Σωματείο τους στα τέλη Οκτωβρίου. Οι έλεγχοι είχαν ξεκινήσει

με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής μετά από αίτημά τους, αλλά, όπως σημειώνει, «λόγω του κορονοϊου ατόνησαν».

Αναφερόμενος στους κατόχους των αυτοκινήτων, ο κ. Δεμίρης τους προέτρεψε, ενόψει του χειμώνα, να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. «Να μη διστάσουν», είπε, «να πάνε στα συνεργεία με τα οποία συνεργάζονται. Δεν γίνονται χρεώσεις για έναν απλό έλεγχο, για παράδειγμα των ελαστικών. Δυστυχώς κυκλοφορούν αυτοκίνητα ‘σκοτώστρες’ στους δρόμους, ειδικά στην επαρχία, όπου είναι ακόμη χειρότερα από ό,τι είναι στις πόλεις. Πάνε οι κάτοχοι τα αυτοκίνητά τους σε ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά λάθη και τροχαία εξαιτίας αυτών».

Σύμφωνα με τον κ. Δεμίρη, εκτός από τα 75 μέλη που αριθμεί το Σωματείο, κάποιοι που βρίσκονται εκτός δείχνουν ενδιαφέρον να ενταχθούν σε αυτό. «Η Κεντρική Ένωση στην Αθήνα ζητά επιπλέον άδειες για την λειτουργία των συνεργείων, σφίγγει ο κλοιός, θα εντατικοποιήσουμε κι εμείς τους ελέγχους, οπότε η εγγραφή και η ένταξη στο Σωματείο κρίνεται απαραίτητη», δηλώνει, προτρέποντας τους κατόχους των οχημάτων να εμπιστεύονται συνεργεία που λειτουργούν νόμιμα. Συνεργεία, όπου γίνονται έλεγχοι, με εγγύηση και ανθρώπους ειδικά εκπαιδευμένους. «Θα ξεκινήσουμε καμπάνια ενημέρωσης με ονομαστικές αναφορές στα συνεργεία αυτά», κατέληξε.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα