Σινέ περίπατος από τη Thessaloniki Walking Tours

14:45 23/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ιστορίες από την πόλη και το σινεμά σε μια διαδρομή που ξεκινά από τον Λευκό Πύργο και ολοκληρώνεται με προβολή οπτικοακουστικού υλικού στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Συνδέουμε τόπους και μνήμες και ξεδιπλώνουμε τα 100 και πλέον χρόνια της κινηματογραφικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Αφηγούμαστε τις μικρές και μεγάλες ιστορίες από την πόλη και το σινεμά, ιχνηλατούμε την Θεσσαλονίκη

των κινηματογραφόφιλων, των αιθουσών, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και αναζητούμε την πόλη όπως αυτή αποτυπώθηκε σε ταινίες.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας εντοπίζουμε τα σημεία και τους χώρους στο ιστορικό κέντρο της πόλης που συνδέθηκαν με ταινίες, πρόσωπα και γεγονότα και προσεγγίζουμε την Θεσσαλονίκη από την οπτική της κινηματογραφικής ιστορίας της.
Ξεκινώντας την περιήγησή μας από το Λευκό Πύργο και καταλήγοντας στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι, όπου θα γίνει προβολή οπτικοαουστικού υλικού, μοιραζόμαστε τις ιστορίες που καθόρισαν την συναρπαστική σχέση της πόλης με το σινεμά.

Σχεδιασμός & υλοποίηση: Λίνα Μυλωνάκη, Δημοσιογράφος, ιστορικός κινηματογράφου, Δρ. Κινηματογραφικών Σπουδών ΑΠΘ Ιωάννης Γκροσδάνης Δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου
Οργάνωση: Thessaloniki Walking Tours
Αφετηρία: Λευκός Πύργος
Ώρα: 11 πμ.
Διάρκεια: περίπου 3 ώρες
Συμμετοχή: 10 ευρώ
Κρατήσεις: [email protected] & 6978186900- 1

Οι φωτογραφίες είναι του Paris Parisis Photography

*** Μια ημέρα πριν «Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ», ο αγαπημένος γαστρονομικός περίπατος με τον Κωστή Ζαφειράκη

Σάββατο 28 Απριλίου – Για μια ακόμη φορά ο Κωστής Ζαφειράκης στήνει μια γιορτή στις αγορές με εξαιρετικές γεύσεις και ιστορίες από την πόλη!

Σημείο συνάντησης: Λουλουδάδικα (Βασ. Ηρακλείου με Κομνηνών) στις 11.00

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα