Σέρρες: Πετυχημένη ημερίδα του Σωματείου Κρεοπωλών

13:44 20/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενδιαφέρουσα και με μεγάλη συμμετοχή από όλη την Π.Ε Σερρών ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε το Σωματείο Κρεοπωλών Σερρών χθες το πρωί στην αίθουσα «Γ.Χρηστίδης» του ΕΒΕΣ.

Ο καθηγητής Κτηνιατρικής σχολής ΑΠΘ Ιωάννης Αμβροσιάδης – ένας εκ των ομιλητών – αναφερόμενος σε θέματα κτηνοτροφικής παραγωγής είπε πως η κατάσταση είναι τραγική στην Ελλάδα, εξηγώντας πως καλύπτουμε σήμερα

με δική μας παραγωγή στα χοιρινά το 30% των αναγκών, το υπόλοιπο 70% το εισάγουμε, στα βοειδή καλύπτουμε το 15% των αναγκών με ντόπια και άλλο ένα 15% περίπου με εκτροφής. Στα αρνιά και στα κοτόπουλα η εικόνα είναι καλύτερη όπου οι ανάγκες μας με εγχώρια παραγωγή καλύπτονται με 70- 80%. Ο κ. Αμβροσιάδης εκτίμησε ότι έναν πολύ βασικό ρόλο για αυτή την κατάσταση έπαιξαν οι επιδοτήσεις.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του Ν. Κασσαλιά-Συνταγματάρχης ε.α. Κτηνίατρος Μικροβιολόγος τροφίμων.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Φάνης Καμπούρης εξέφρασε την ευχάριστη έκπληξή του βλέποντας συναδέλφους του από όλη την Π.Ε Σερρών που δεν είναι μέλη του Σωματείου να προσέρχονται, λέγοντας πως γίνεται άνοιγμα σε καινούργια μέλη από την Περιφέρεια για να γραφτούν και να συμβάλλουν έτσι στην ενδυνάμωση του Σωματείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα