Σέρρες: Πεδίο αντιπαράθεσης οι χορηγίες του ΤΑΠ

13:41 17/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης έγινε η πρόθεση της δημοτικής αρχής ν’ αποδεχτεί χορηγίες από την κατασκευάστρια εταιρεία του αγωγού διέλευσης φυσικού αερίου ΤΑΠ, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης και με στόχο την αποφυγή -ελαχιστοποίηση, ή την αποκατάσταση των όποιων δυσμενών επιπτώσεων του έργου στις τοπικές κοινωνίες. Αφορμή η χορηγία του TAP για την υλοποίηση εργασιών ανάπλασης-ανάδειξης

της πρώην οδού Δορυλαίου, έργο που αναμένεται να ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σερρών, Πέτρο Αγγελίδη, το ποσό των χορηγιών της κατασκευάστριας εταιρίας αναμένεται να ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, επίκειται η χορηγία προς τον Δήμο Σερρών ενός απορριμματοφόρου και έχει ήδη ζητηθεί η αγορά ενός εκχιονιστικού μηχανήματος, ενώ υπάρχει δέσμευση για την αποκατάσταση των πολιτιστικών κέντρων Κ. Μητρουσίου και Μονοκκλησιάς, ενώ ανάλογες προτάσεις αναμένεται να καταθέτουν οι Πρόεδροι του Κωνσταντινάτου, του Προβατά και της Άνω Καμήλας.«Δεν θα είμαστε εμείς ο μοναδικός Δήμος που θα ζημιώσει την τοπική κοινωνία μη αποδεχόμενος τις χορηγίες που δίνει ο ΤΑΠ. Πολύ σωστά και πολύ λογικά πράττουμε» υποστήριξε ο Δήμαρχος Σερρών για να εισπράξει την αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου.

Υποκριτική που «τορπιλίζει» τη δικαστική μάχη που δίνει ο Δήμος Σερρών στο ΣΤΕ για την απομάκρυνση του συμπιεστή χαρακτήρισε την στάση της δημοτικής αρχής ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης. Όπως υποστήριξε το ποσό των χορηγιών αποτελεί πρόκληση, καθώς το χαρακτήρισε ευτελές , προσομοιάζοντάς το , μάλιστα, με τα καθρεφτάκια που έδιναν οι άποικοι στους ιθαγενείς για να τους ξεγελάσουν. Πρότεινε εκ νέου διαπραγμάτευση με αίτημα την απομάκρυνση του συμπιεστή και τη διεξαγωγή έρευνας των επιπτώσεων που θα επιφέρει στην τοπική κοινωνία η λειτουργία του για τη διεκδίκηση αναγκαίων έργων αποφυγής τους. Κάθετα αντίθετος στην αποδοχή αντισταθμιστικών οφελών εμφανίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος της «Διάβασης Πεζών» Δημήτρης Γιαννακίδης, προτάσσοντας ως μόνη λύση την οδό της δικαιοσύνης για την απομάκρυνση του συμπιεστή, ενώ περισσότερα αντισταθμιστικά οφέλη και την ιεράρχηση και διεκδίκηση περισσότερων έργων ζήτησε η παράταξη του Θ.Μηλίδη. Την πρόταξη της δημοτικής αρχής καταψήφισε και ο πρώην Αντιδήμαρχος Παύλος Μυστακίδης υποστηρίζοντας πως « δεν μπορεί ο Δήμος να λειτουργήσει με δωράκια και επαιτεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα