Σέρρες: Η μεγαλύτερη ζωγραφιά του «Νοιάζομαι και Δρω»!

13:55 15/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Μαθήματα» εθελοντισμού, αλληλεγγύης, συμμετοχικότητας και δημιουργικής προσφοράς προσέφεραν την Τετάρτη 300 και πλέον μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών. Για δύο ώρες μετέτρεψαν τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης (πεζόδρομος «Κων.Καραμανλή») σ’ ένα υπαίθριο εικαστικό εργαστήρι και από κοινού ζωγράφισαν την μεγαλύτερη ζωγραφιά του «Νοιάζομαι και Δρω», μήκους 70 μέτρων! Και δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη, αλλά και η πλέον καλαίσθητη, καθώς την εμπλούτισαν με κολάζ, χειροτεχνίες και ιδιότυπα πανό. Επιπλέον ενημέρωσαν

τους περαστικούς για τις αξίες του εθελοντισμού, έφτιαξαν την αλυσίδα των εθελοντών, φώναξαν συνθήματα, χόρεψαν και τραγούδησαν. Όλα αυτά μέσω της δράσης «Εβδομάδα εθελοντισμού- Οι μικροί εθελοντές ενημερώνουν» που υλοποιεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» , που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Σερρών και με την στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Τι είναι το «Νοιάζομαι και Δρω»

Πρόκειται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που κινητοποιεί τα παιδιά να δράσουν για όλα όσα τα νοιάζουν γύρω τους. Υλοποιείται από το «Δεσμό», σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη και η μοναδικότητά του έγκειται στο ότι θέτει στον πυρήνα του τη βιωματική μάθηση: οι μαθητές καλούνται να εντοπίσουν οι ίδιοι κοινωνικά και ανθρωπιστικά θέματα που τους προβληματίζουν, να συζητήσουν και να συναποφασίσουν πού θα επικεντρωθούν και, -το κυριότερο- ν’ αναλάβουν δράση για να τα λύσουν. Οι δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης αντιμετωπίζονται ως εκφράσεις των ενεργών πολιτών και όχι ως «καλές πράξεις». Το «Νοιάζομαι και Δρω» ωθεί μαθητές και εκπαιδευτικούς να βγουν κυριολεκτικά «έξω από την τάξη», ν’ αναζητήσουν ερεθίσματα πέραν της σχολικής καθημερινότητας και να συνδεθούν ουσιαστικά με την κοινωνία και τους φορείς της.
Σε τοπικό επίπεδο, στο «Νοιάζομαι και Δρω» συμμετέχουν 7 σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών: το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών, το 12ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, το Νηπιαγωγείο Παραλιμνίου και τα 2ο, 7ο, 10ο και 29ο Νηπιαγωγεία της πόλης των Σερρών.
Οι δράσεις της «Εβδομάδας εθελοντισμού-Οι μικροί εθελοντές ενημερώνουν» παρουσιάζονται από την ΕΡΤ Σερρών, ακόμη και με επισκέψεις των σχολείων στις εγκαταστάσεις της , ενώ οι λιλιπούτιοι εθελοντές φιλοξενήθηκαν μέσω ζωντανής σύνδεσης από τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, στην τηλεοπτική εκπομπή «Καθημερινά και Απλά » της ΕΡΤ3.

The post Σέρρες: Η μεγαλύτερη ζωγραφιά του «Νοιάζομαι και Δρω»! appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα