Σέρρες : Νέα δεδομένα για την παραχώρηση των στρατοπέδων

13:29 3/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Να λειτουργήσει περισσότερο ανταποδοτικά για την παραχώρηση των στρατοπέδων , ζήτησε από τον δήμο Σερρών ο διευθυντής της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων κ. Γιώργος Ζησιμάτος , που βρέθηκε την Κυριακή στο Ν. Πετρίτσι, στην εκδήλωση για την αξιοποίηση των οχυρών της περιοχής.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών, κάλεσε τον δήμο Σερρών να βελτιώσει την πρόταση του οσον αφορά την παροχή πολεοδόμησης των στρατοπέδων, ή της εμπορικής χρήσης σε περίπτωση που αυτή υπάρξει, μέσα από συγκριμένες επιχειρηματικές

δράσεις. Ο κ. Ζησιμάτος επισήμανε πως πρέπει να γίνει αποδεκτή η αλλαγή πολιτικής του υπουργείου για την αξιοποίηση των στρατοπέδων και σημείωσε πως την πρωτοβουλία των κινήσεων έχει πλέον ο δήμος Σερρών, από τον οποίο περιμένει συγκεκριμένη πρόταση, καθώς εμείς έχουμε ξεκαθίσει τι θέλουμε , όπως είπε.

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την συμφωνία, καθώς οι διαδικασίες έχουν φτάσει στο τέλος τους και η όποια βελτίωση θα οδηγούσε την υπόθεση πάλι από την αρχή» ήταν η αντίδραση του δήμου Σερρών, δια του αντιδημάρχου κ. Παύλου Μυστακίδη, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, σημείωσε πως αναμένει ο δήμος γραπτή την πρόταση του υπουργείου.

Για ρήξη με το υπουργείο έκανε λόγο, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, από την Διάβαση Πεζών ο κ. Δημήτρης Γιαννακίδης , ζητώντας για μια ακόμη φορά να παραχωρηθούν εξ ολοκλήρου τα στρατόπεδα στον δήμο Σερρών.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Βασίλης Βαφειάδης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Σερρών, ο οποίος αφού επεσήμανε την άθλια κατάσταση στην όποια βρίσκονται τα κτήρια των στρατοπέδων, πρότεινε την αλλαγή τακτικής από τον δήμο Σερρών και σε συνέχιση της διαπραγμάτευσης στη βάση της πλήρους απόδοσης των στρατοπέδων σε αντίθετη περίπτωση ο δήμος να προχωρήσει σε δημόσια πολιτική αντιπαράθεση με το υπουργείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα