Σεμινάριο Ιστορίας και Θεωρίας της Φωτογραφίας στο MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

10:23 23/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της χρονιάς του 2017, το MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει, για δεύτερη φορά, σεμινάριο Ιστορίας και Θεωρίας της Φωτογραφίας με εισηγητή τον φωτογράφο Πάρι Πετρίδη. Με αφετηρία μία σέλφι στις απαρχές του μέσου το 1840, τέσσερις ενδιάμεσους σταθμούς και τέρμα έναν αποχαιρετισμό στο φιλμ στη χαραυγή του 21ου αιώνα, θα παρουσιαστούν,

θα αναλυθούν και θα συζητηθούν αισθητικές τάσεις, επιτελεστικές πρακτικές και ερμηνευτικές θεωρίες. Το σεμινάριο στοχεύει στην κατανόηση του συντακτικού και της πολυσημίας της φωτογραφικής εικόνας και απευθύνεται σε επαγγελματίες, ερασιτέχνες, φιλότεχνους.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 18 ώρες και θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, από τις 8 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 29 Μαρτίου 2019και ώρες 18:00-21:00, (εκτός από τις Παρασκευές 8 και 22 Μαρτίου).

Κόστος συμμετοχής: 80,00 ευρώ/άτομο για όλα τα μαθήματα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την εξόφληση των διδάκτρων.

Για πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: Έλλη Τσίνογλου (τηλ.: 2310-566716 / info[email protected]).

Ο Πάρις Πετρίδης σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο New York University και φωτογραφία στο πανεπιστήμιο του Sunderland (PhD). Εργάζεται ως φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας. Έχουν εκδοθεί οκτώ βιβλία του εκ των οποίων το πιο πρόσφατο είναι το Ατομικό αναμνηστικό (Άγρα και University Studio Press, 2017).
www.parispetridis.com

ΛΕΖΑΝΤΑ: Πάρις Πετρίδης, Κάιρο, 2010, από το βιβλίο The Void and the Country, Blue Sky Books, 2016 Capitalist Realism | Συντελεσμένο Μέλλον, MOMus-ΜΦΘ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα