Σε τηλεδιάσκεψη με θέμα τον κορονοϊό συμμετείχε η ΝΔ Ροδόπης

12:47 13/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Στεργίου, και τη συνδρομή του γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιου Κονταδάκη, με θέμα, «Covid-19. Τα νέα δεδομένα και η επόμενη μέρα», συμμετείχε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης, Ιωάννης Βεζυργιαννίδης. Οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο υφυπουργός Υγείας,

απαντώντας συνολικά σε περισσότερες από 70 ερωτήσεις, ενημέρωσαν αναλυτικά τα στελέχη του κόμματος σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και εργαζομένων, και υγειονομικής θωράκισης της χώρας από τον κορονοϊό.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, με το οποίο περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια ευρώ θα «μπουν στις τσέπες» των πολιτών, ενώ υπογράμμισε πως η τρίτη δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής κατευθύνθηκε στοχευμένα σε όσους έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία -όπως για παράδειγμα οι μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και οι τουριστικές περιοχές και τα νησιά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εστίασε, μεταξύ άλλων, «στα στοιχεία της Ernst & Young που παρακολουθεί την πορεία των επενδύσεων σε όλο τον κόσμο», τα οποία δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει ανεβεί ήδη έξι θέσεις, με προοπτική το 2021 να ανέβει άλλες έξι, ενώ τόνισε ότι «πέραν των γνωστών εμβληματικών επενδύσεων όπως των Microsoft, Pfizer, Cisco, Digital Realty, Volkswagen έχουμε και πολλές άλλες όπως στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και στα logistics. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο, δεν έχει υπάρξει μεγάλη επένδυση που να έχει σταματήσει στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού».

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, εστίασε στο συνεκτικό, έγκαιρο και στοχευμένο πλέγμα μέτρων προστασίας της εργασίας που υιοθετήθηκε και υλοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να παίρνει τα εύσημα της Eurostat, καθώς η αύξηση της ανεργίας έχει αναχαιτιστεί και είναι από τις μικρότερες στην Ευρωζώνη.

Τέλος, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες αναλυτικά για τις νεότερες εξελίξεις, την προετοιμασία, τη στρατηγική και το σχέδιο για την απόκτηση των εμβολίων, καθώς και για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς αυτό μας εξασφαλίζει, όπως είπε, μέσω της ευρωπαϊκής συμφωνίας, ώστε να παραλάβουμε ικανή ποσότητα εμβολίων ταυτόχρονα με τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε..

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα