Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σύμη-Αποκλειστικά πλάνα-Προβλήματα σε Κέρκυρα, Αργολίδα (video)

18:37 14/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται στη Σύμη, που είχε διακοπεί λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν το νησί. Όπως είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός που βρίσκεται επιτόπου, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των κατοίκων και των επιχειρηματιών του νησιού.

Στη Σύμη βρίσκεται, από νωρίς το πρωί, ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, ο οποίος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την κατάσταση

που επικρατεί στο νησί.Ο βουλευτής ζήτησε να εκφραστεί έγκαιρα η αρωγή και η στήριξη της Πολιτείας.

Ζημιές και στην Αργολίδα, ενώ στην Κέρκυρα ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς προβλέπονται νέα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «οι δυνατές βροχοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα στα επαρχιακά δίκτυα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε πολλές περιπτώσεις, για μετακίνηση και κοπές δέντρων, με πιο σοβαρή, αυτή την ώρα την κατολίσθηση στο δρόμο για τους Αγίους Δέκα».

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στον επαρχιακό δρόμο παράκτια του Ποταμού, του ποταμιού που διασχίζει την Κέρκυρα, και σε αρκετά σημεία έχει ξεπεράσει τα όρια της στάθμης του, ενώ στο πέρασμά του παρασέρνει δέντρα και φερτές ύλες.

Προβλήματα από την έντονη νεροποντή αντιμετωπίζουν και κεντρικοί δρόμοι του νησιού, ακόμη και στην πόλη της Κέρκυρας, ενώ έγιναν αρκετές επεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σημεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύμη-Αποκλειστικά -Προβλήματα, Κέρκυρα Αργολίδα,symi-apokleistika -provlimata, kerkyra argolida