Σε καλό κλίμα η συνάντηση Γαβρόγλου – Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κρήτης

11:48 26/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, η συνάντησης του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε να συζητηθούν σε βάθος όλα τα ζητήματα, σε πολλά από τα οποία υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές προοπτικές Για εποικοδομητικό διάλογο έκαναν λόγο ο υπουργός και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Κρήτης

Πρόδρομος Ξενάκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Εκκλησία της Κρήτης με ανακοινωθέν της στις 10 Νοεμβρίου έχει ταχθεί κατά της αλλαγής του μισθολογικού καθεστώτος των ιερέων, εναντίον των αλλαγών στα άρθρα 3 και 21 του συντάγματος (περί θρησκευτικής ουδετερότητας και περί του θεσμού της οικογένειας) ενώ είχε τονίσει την περιορισμένη και σχολάζουσα ακίνητη περιουσία που διαθέτει για να συνεισφέρει στο σχεδιαζόμενο ταμείο αξιοποίησης.

Την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης αποτελούν οι Μητροπολίτες Γορτύνης & Αρκαδίας Μακάριος, Ιεραπύτνης & Σητείας Κύριλλος, Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου Ευγένιος, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Πρόδρομος Ξενάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Κρήτης Πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης και ο νομικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Δημήτρης Μηλαθιανάκης.

Για σήμερα Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις της αντιπροσωπείας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Βασίλη Λεβέντη και εκπροσώπους της Φώφης Γεννηματά (η οποία θα απουσιάζει στο εξωτερικό) καθώς και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη. Την Τρίτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο αλλά και με τους βουλευτές της Κρήτης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα