Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων

15:55 5/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κύκλο πανελλαδικών κινητοποιήσεων βρίσκονται οι οργανώσεις των συνταξιούχων.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «στηρίζει τον αγώνα των συνταξιούχων της χώρας, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει δεκαήμερο κινητοποιήσεων με διαδηλώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα.
Οι δραματικές περικοπές στις συντάξεις, οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, οι απαράδεκτες διατάξεις περί χηρείας, η καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων, τα προβλήματα στην περίθαλψη και γενικότερα τα μνημονιακά μέτρα που έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση και τους απόμαχους της δουλειάς, βρίσκονται στο επίκεντρο του Πανελλαδικού κύκλου κινητοποιήσεών τους.

Κινητοποιήσεις που συνεχίζονται αύριο Παρασκευή με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49), όπου και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ, η αίτηση ακύρωσης των συνταξιουχικών οργανώσεων κατά του νόμου Κατρούγκαλου. Αύριο θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Γιάννενα, τη Δευτέρα στην Κοζάνη, την Τρίτη σε Χανιά και Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη.
Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των συνταξιούχων και καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν με κάθε μέσο και τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους».

Στην Πάτρα

Στην αχαϊκή πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 5/10/2017 Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση συνταξιούχων, στην οποία έκανε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Όπως είπε: «Είμαστε μαζί σας σήμερα, γιατί με τους συνεχείς αγώνες σας, την αντοχή και την αποφασιστικότητα, δίνετε το παράδειγμα σε όλους εμάς.
Εσείς οικοδομήσατε την πόλη μας και την χώρα μας, εσείς που με τον ιδρώτα και τον αγώνα σας κατακτήσατε 8ωρα, συμβάσεις, συνδικαλιστικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, βγήκατε πάλι στους δρόμους.

Γνωρίζετε από την πείρα σας, ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που προβάλει η κυβερνητική προπαγάνδα για την ανάπτυξη, είναι ανάπτυξη για τους λίγους. Είναι για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Γι’ αυτή την ανάπτυξη, καταργούνται εργατικά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κυριαρχούν η εργασιακή ζούγκλα και οι μισθοί πείνας.
Οι συνταξιούχοι βιώνουν βάρβαρες περικοπές των συντάξεών τους, κατάργηση του ΕΚΑΣ και των οικογενειακών επιδομάτων.

Ο Δήμος Πατρέων, έχοντας προτεραιότητα τα λαϊκά στρώματα, στηρίζει τις κινητοποιήσεις, τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων που δεν σκύβουν το κεφάλι και βγαίνουν στους δρόμους του αγώνα, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Πηγή φωτο: Δήμος Πατρέων

Σχετική είδηση: Διαδηλώνουν οι συνταξιούχοι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Keywords