Σε επιφυλακή για το χιονιά οι υπηρεσίες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

12:07 5/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, προκειμένου να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε καιρικό φαινόμενο. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Πανοράματος και υπό την προεδρεία του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, τελική σύσκεψη, όπου εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την προετοιμασία των υπηρεσιών του δήμου για τον αποχιονισμό.
Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν και οι δύο αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, Γιώργος Μπαμπαράτσας και Γιάννης Ντίτσιος, συζητήθηκε το σύνολο

των θεμάτων που έχουν σχέση με τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών του δήμου αλλά και ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία μεταξύ του δήμου, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των νοσοκομείων και των κλινικών της περιοχής, καθώς και των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο δήμο.
«Είμαστε πανέτοιμοι για τη μάχη με τον φετινό εκχιονισμό. Η διοίκηση, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και οι εργαζόμενοι έχουν όλοι λάβει τις κατάλληλες οδηγίες για να βγει και πάλι ο δήμος νικητής στη μάχη με την κακοκαιρία. Οι δημότες μας μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, γιατί οι υπηρεσίες του δήμου εγγυώνται την αποτελεσματική αντιμετώπιση του χιονιά. Όταν υπάρχει οργάνωση και προετοιμασία, η διοίκηση μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στο δημότη», σημείωσε σχετικά ο δήμαρχος, που έδωσε λεπτομερείς οδηγίες για να είναι όλα και όλοι στις θέσεις τους.
Στον αγώνα για τον εκχιονισμό είναι έτοιμα να ριχθούν 20 εκχιονιστικά οχήματα, φορτωτές και JCΒ, καθώς και συνοδευτικά οχήματα σε όλες τις δημοτικές ενότητες και σε όλα τα δύσβατα σημεία του δήμου. Επίσης, στη διάθεση των δημοτικών υπηρεσιών βρίσκονται εκατοντάδες σακουλάκια αλατιού και πάνω από 500 τόνοι αλατιού για την τροφοδοσία των εκχιονιστικών. Στην τελική φάση υλοποίησής του βρίσκεται, επίσης, διαγωνισμός για την προμήθεια επιπλέον 1.500 τόνων αλατιού.
Στο σχεδιασμό -όπως τονίστηκε στη συνάντηση- προβλέπεται τα δημαρχεία σε όλες τις πρώην δημοτικές ενότητες να λειτουργούν σε 24ωρες βάρδιες για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού και να παραμένουν ανοικτά συνεχώς.
Τα τηλεφωνικά κέντρα για κάθε επικοινωνία σε 24ωρη βάση είναι: το 15195 και στο Δημαρχείο Πανοράματος το 2313 301.000. Στο πρώην Δημαρχείο Πυλαίας το 2313 302.660, στο κοινοτικό κατάστημα Χορτιάτη το 2310 349.508, στο πρώην δημαρχείο Ασβεστοχωρίου το 2313.302.000, καθώς και τα κοινοτικά καταστήματα Φιλύρου (2310. 677.000) και Εξοχής (2310 357.186).

Keywords
Τυχαία Θέματα