Σε ένα χρόνο θα παραδοθεί η γέφυρα της Διάβας στα Τρίκαλα

20:45 4/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η σύμβαση κατασκευής του έργου της γέφυρας της Διάβας υπεγράφη σήμερα στο δημαρχείο Καλαμπάκας από τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό. Η γέφυρα είχε καταρρεύσει ξαφνικά, μετά από έντονη βροχόπτωση τον Γενάρη του 2016, αποκόπτοντας την Διάβα και τα χωριά της περιοχής με την υπόλοιπη περιφερειακή ενότητα Τρικάλων.

Η υλοποίηση της ανακατασκευής της γέφυρας, μετά την υπογραφή της σύμβασης ξεκινά το επόμενο διάστημα, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.600.000 ευρώ

και υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση της υπάρχουσας γέφυρας του Πηνειού ποταμού, η οποία συνδέει την πόλη της Καλαμπάκας με την Τοπική Κοινότητα Διάβας και την ευρύτερη περιοχή δυτικά του Πηνειού ποταμού, η οποία υπέστη βλάβες κατά την θεομηνία της 15 και 16-01-2016.

Η γέφυρα γεφυρώνει τον ποταμό Πηνειό επί της οδού Καλαμπάκας – Διάβας και χρησιμοποιείται για την διέλευση όλων των τύπων οχημάτων καθώς και για την διέλευση πεζών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός μίλησε για το σύντομο χρονικό διάστημα, που μεσολάβησε από την κατάρρευση μέχρι την ανακατασκευή, επισημαίνοντας ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προχώρησαν στην απαραίτητες ενέργειες, ώστε να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα