Σε εφαρμογή η επιμόρφωση των εργαζομένων στον τουρισμό

14:47 6/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησε από την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Κρήτης η διαδικασία για τα επιμορφωτικά σεμινάρια που θα γίνουν σε εργαζόμενους σε όλο το τουριστικό κύκλωμα, για την προστασία από το νέο κορονοϊό.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η Περιφέρεια, για μια ολοκληρωμένη στρατηγική στήριξης του τουρισμού, τη φετινή ιδιαίτερη χρονιά, με την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού στην Κρήτη.

Το

πρόγραμμα αυτό υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει σκοπό, να εφοδιάσει τους εργαζόμενους με γνώσεις, μεθόδους και δεξιότητες για την ατομική τους προστασία και για την παροχή υπηρεσιών με υγειονομική ασφάλεια. Επίσης να εκπαιδεύσει σε πρακτικές και ενέργειες αποτροπής της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενισχύοντας την αξιοπιστία της Κρήτης ως ασφαλή και καινοτόμο τουριστικό προορισμό.

Πλατφόρμα και διαδικασία

H εκπαίδευση θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως, διαμέσου διαδικτυακής πλατφόρμας-on line που μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας  Κρήτης,

Η πλατφόρμα έχει ανοίξει από σήμερα και η εκπαίδευση διαρκεί περίπου 10 ώρες και ολοκληρώνεται σ’ ένα τετραήμερο από Τρίτη έως Παρασκευή. Θα υπάρξουν τέσσερα κυλιόμενα τετραήμερα για να επιλέξει ο κάθε εργαζόμενος αυτό που τον εξυπηρετεί και είναι:

9 έως12 Ιουνίου, 16 έως 19 Ιουνίου ,23 έως 26 Ιουνίου, και 30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου.

Για την παρακολούθηση του προγράμματος δεν απαιτείται η εγκατάσταση εξειδικευμένου προγράμματος, παρά μόνο η χρήση κάποιου ενημερωμένου φυλλομετρητή ιστού ( Firefox, Chrome). Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ημερομηνία και ώρα του σεμιναρίου που θα παρακολουθήσουν, με e-mail στα στοιχεία που δηλώνουν κατά την εγγραφή τους.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ο εκπαιδευόμενος θα εξεταστεί μέσω της πλατφόρμας (multiple choice ερωτήσεις), ώστε να λάβει  πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η πιστοποίηση θα δοθεί με την επιτυχημένη αξιολόγηση και εφόσον έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% του προγράμματος, καθώς το σύστημα καταγράφει τις ώρες συμμετοχής των εκπαιδευόμενων.

Διαδικασία εγγραφής

Για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους μέσω του φορέα που τους εκπροσωπεί, ο οποίος αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τα μέλη του, να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες (ονοματεπώνυμο, e-mail, 4ημερο επιλογής), με τον ΑΦΜ του φορέα-  για να επιβεβαιωθεί η Κρήτη σαν έδρα- και να εισάγει στην πλατφόρμα τα ονόματα για να λάβει τον προσωπικό κωδικό που θα τους γνωστοποιήσει, για την συμμετοχή τους στο σεμινάριο.

Επίσης μπορεί να γίνει μέσω του ξενοδοχείου. Ο διευθυντής αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους του να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες (ονοματεπώνυμο, e-mail, 4ημερο επιλογής), με τον ΑΦΜ της εταιρείας και να εισάγει στην πλατφόρμα τα ονόματα για να λάβει τον προσωπικό κωδικό που θα τους γνωστοποιήσει ,για την συμμετοχή τους στο σεμινάριο.

Για  εργαζόμενους σε διαμερίσματα , τουριστικά γραφεία, τουριστικά λεωφορεία, ξεναγούς, συνέδρια και εστίαση, εγγραφή μπορεί να γίνει μόνο μέσω του φορέα που τους εκπροσωπεί.

Ο φορέας αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τα Μέλη του, να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες (ονοματεπώνυμο,e-mail,4ημερο επιλογής), με τον ΑΦΜ του φορέα και να εισάγει στην πλατφόρμα τα ονόματα για να λάβει τον προσωπικό κωδικό που θα τους γνωστοποιήσει ,για την συμμετοχή τους στο σεμινάριο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα