Σάμος: Ο Δημήτρης Σεβαστάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

13:38 1/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο βουλευτής Σάμου και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης θα συμμετέχει ως προσκεκλημένος ομιλητής στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών- Delphi Economic Forum III, που θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 1-4 Μαρτίου.

Ο κ. Σεβαστάκης θα μετέχει στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας

με κεντρικό θέμα: Υπέρβαση της πολιτικής πόλωσης. Η ανάγκη για μια εθνική κοινωνική συμφωνία.

Η συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στη χώρα μας, θα γίνει με τους όρους εμπιστευτικότητας του Chatham House – off the record.. Τη συζήτηση θα συντονίσουν η καθηγήτρια του Παντείου, Μαριλένα Κοππά, και ο Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Φίλης. Αναλυτικά οι ομιλητές θα είναι: ο Ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, ο Πρόεδρος της APIVITA, Νίκος Κουτσιανάς, ο πρώην υπουργός Παιδείας, Αντρέας Λοβέρδος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδας, Αθανάσιος Σαββάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης, η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ΜάκηςΒορίδης.
Την έναρξη του Φόρουμ θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Μεταξύ των 250 και πλέον ομιλητών, ξεχωρίζουν τα ονόματα της Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Daniele Nouy, της Αναπληρωτή Γενικής Γραμματέως του ΝΑΤΟ Rose Gottemoeller, του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Klaus Regling και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Werner Hoyer. Αναμένεται οριστική επιβεβαίωση για την συμμετοχή του Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα, ενώ έχουν επιβεβαιώσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κ. Μητσοτάκης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Ι. Στουρνάρας και πλήθος Υπουργών. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης και οι τοποθετήσεις των κυριών Α. Σαμαρά, Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου. Σημαντική θα είναι και η συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου, αφού έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους οι επικεφαλής των σημαντικότερων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας και των περισσοτέρων συστημικών Τραπεζών.

Ακολουθούν υπερσύνδεσμοι για ενημέρωση:

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα