Σάμος: Η προσφυγιά , η φτώχεια και ο πόλεμος στο διήμερο μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ

13:03 25/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο μαθητικό Φεστιβάλ στο Βαθύ της Σάμου στις 21-22 Απρίλη στον προαύλιο χώρο του Λυκείου.

Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ περιείχε τουρνουά μπάσκετ 3χ3 στο οποίο συμμετείχαν μαθητές από τα σχολεία της πόλης, σύνθημα του Τουρνουά «Βάζουμε τρίποντο ζωής. Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά.» Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με μουσική και τραγούδια από μαθητικό συγκρότημα.

Τη δεύτερη μέρα ο χώρος είχε διαμορφωθεί για το Φεστιβάλ με θεματικές εκθέσεις και κατασκευές για το προσφυγικό,

για την 100χρονη ηρωική ζωή και δράση του Κόμματός και τα 50 χρόνια πρωτοπόρας δράσης της ΚΝΕ. Στο χώρο υπήρχε τραπέζι για σκάκι, χώρος δημιουργίας για τους μικρότερους φίλους, αλλά και βιβλιοπωλείο.

Πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Φτώχεια, πόλεμος, προσφυγιά. Τι πάει στραβά;» Βασισμένη στο ερωτηματολόγιο που είχε κυκλοφορήσει η οργάνωση μπροστά στην 21η Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού. Δημιουργήθηκε έντονος προβληματισμός. Η συζήτηση έκλεισε με κάλεσμα της ΚΝΕ προς κάθε μαθητή, κάθε νέο, που αγωνιά και προβληματίζεται, να συζητήσει με την ΚΝΕ, να γνωρίσει την ανατρεπτική της πρόταση και να παλέψει μέσα από τις γραμμές της.

Ακολούθησε ο τελικός του τουρνουά μπάσκετ ανάμεσα στις ομάδες που είχαν προκριθεί από την προηγούμενη μέρα και έγινε η βράβευση της νικήτριας ομάδας.

Τη σκυτάλη πήρε το μαθητικό μουσικό συγκρότημα που παρουσίασε γνωστά τραγούδια. Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τμήμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας που έπαιξε τον ύμνο του ΕΑΜ.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα