Σάμος: Απογοητευμένος ο Μ. Βαρβιτσιώτης για την κατάσταση στο κέντρο υποδοχής

10:24 3/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πλήρη απογοήτευσή του για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου εξέφρασε ο βουλευτής Β’ Αθηνών και Υπεύθυνος Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την επίσκεψή του στο νησί τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Πάρι Παπαγεωργίου επισκέφτηκε το HOT – SPOT της Σάμου όπου και ξεναγήθηκε στους χώρους του από τη διοικήτρια του κέντρου.

Σε δήλωσή

του εξερχόμενος του ΗΟΤ ΣΠΟΤ ο κ. Βαρβιτσιώτης φανερά απογοητευμένος για την ενημέρωση και για την όλη κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και για την πολιτική των ανοικτών συνόρων που εφάρμοσε. «Ο κ. Μουζάλας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η Σάμος. Οι συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο δε παραποιούν τιμή για την χώρα και βέβαια δεν ανταποκρίνονται στον πακτωλό των χρημάτων που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Φάνηκε ότι δεν υπάρχει οργάνωση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που δεν ξέρει τι γίνεται σε κάθε HOT-SPOT. Αν συνεχίσουμε έτσι θα διχαστεί η τοπική κοινωνία και πάνω από όλα θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές σε πολύ κακές συνθήκες υγιεινής και φιλοξενίας » ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ Βαρβιτσιώτης .

Επόμενος σταθμός ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου όπου τον υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος ο οποίος και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο νησί σε σχέση με το μεταναστευτικό και τόνισε την αναγκαιότητα της άμεσης αποσυμφόρησης του νησιού.

Στην συνέχεια επισκέφτηκε το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Εκεί ο Δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος αφού τον καλωσόρισε αναφερόμενος στην κυβέρνηση έκανε λόγο για κυβερνητική ανεπάρκεια και αδράνεια όσον αφορά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Έκανε λόγο για κλονισμό της συνοχής του τόπου ενώ τέλος δήλωσε ότι είναι λάθος να συνδέεται η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ με το μεταναστευτικό.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι για να υπάρξει αποσυμφόρηση θα πρέπει να τελειώνουν οι υποθέσεις εξέτασης ασύλου που εκκρεμούν εδώ και ένα χρόνο και τέλος τόνισε ότι ο Σαμιακός λαός πρέπει να εγκαλέσει την κυβέρνηση για τρία πράγματα .

«Πρώτον για την κακή και μη τήρηση της συμφωνίας που ή ίδια διαφημίζει. Δεύτερον για το ότι δεν έχει εφαρμόσει κανένα μέτρο από αυτά που είχε υποσχεθεί εδώ και ένα χρόνο , και τρίτον για το ότι δεν έχει αξιοποιήσει σε κανένα βαθμό τα εκατοντάδες εκατομμύρια που της δόθηκαν για το μεταναστευτικό, ενώ το μόνο που κάνει είναι να διχάζει την τοπική κοινωνία και να κατατάσσει αυτούς που ανησυχούν ως ακραίους και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου τους να τους χαρακτηρίζει ακραίους. Δυστυχώς ανθρωπισμός δεν σημαίνει εγκλωβίζω ανθρώπους επί μήνες κάπου που δεν επιθυμούν» τόνισε με νόημα στο τέλος της τοποθέτησής του. Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση- ομιλία στο Ξενοδοχείο AIOLIS .

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα