Σαλάτα ζυμαρικών με μεσογειακά αρώματα – Μια νόστιμη συνταγή για τις ζεστές ημέρες

10:16 24/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια ελαφριά αλλά νόστιμη συνταγή για σαλάτα ζυμαρικών, που μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα ή να μοιραστεί στο τραπέζι ως συνοδευτικό, μας δίνει ο σεφ Κώστας Κωβαίος. Τα μεσογειακά αρώματα κυριαρχούν, καθώς τα ζυμαρικά μπερδεύονται με τα λαχανικά και τα μυρωδικά, δημιουργώντας ένα γευστικό και δροσερό αποτέλεσμα.

Υλικά

500 γρ. φαρφάλες βρασμένες ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό1 πιπεριά από κάθε χρώμα, κομμένες σε κυβάκια10 λιαστές ντομάτες κομμένες
σε κυβάκια1 κ.γ. κάπαρη1 κ.σ. ελιές Καλαμών ροδέλες10 ντοματίνια κομμένα στη μέσηλίγο σχοινόπρασο και θυμάρι ψιλοκομμέναλίγα φύλλα ρόκας

Για το ντρέσινγκ

1 κ.σ. πέστο βασιλικού

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο

αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους, σουρώνουμε και κρυώνουμε καλά.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και διορθώνουμε τη γεύση.Προσθέτουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά με το ντρέσινγκ, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.Σερβίρουμε σε μπολ σαλάτας, ραντίζοντας με ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με καπαρόμηλα, ραπανάκια και φρέσκα μυρωδικά.

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι executive chef σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, ενώ παράλληλα συνταγογραφεί για περιοδικά μαγειρικής και ιστότοπους. Απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με πληθώρα σεμιναρίων στη γαστρονομία και στην υγιεινή τροφίμων, είναι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Acropolis”.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα