Σ. Αναστασιάδης: «Έχω παίκτες με λιονταρίσια ψυχή»

22:23 16/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του Πανσερραϊκού.

Από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ο Σερραϊκός σύλλογος και από τους προπονητές που αναδεικνύουν ποδοσφαιριστές. Ο Σάκης Αναστασιάδης, από μια «χρυσή» γενιά παικτών που τη δεκαετία του 80 έκανε τους Σερραίους να «γεμίζουν» τις εξέδρες του Δημοτικού γηπέδου της πόλης αλλά και τους φιλάθλους σε ολόκληρη την Ελλάδα για να τους απολαύσουν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Μέλος της ομάδας του 1980 με τους επτά 19χρονους

στην ενδεκάδα των «λιονταριών»… ξαναζεί την ιστορία φέτος αφού ως προπονητής του Πανσερραϊκού με μια ομάδα αμούστακων παιδιών παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και οδηγεί την κούρσα στον πρώτο όμιλο της Γ εθνικής. Ο Σάκης Αναστασιάδης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Πανσερραϊκού στο πρωτάθλημα.

Ο Σάκης Αναστασιάδης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

-Για το ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα με τις τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια:

«Νομίζω ότι δεν το περίμενε κανένας αυτό το ξεκίνημα. Ούτε εμείς οι ίδιοι το περιμέναμε αλλά πέρα από τις νίκες αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι η ομάδα μας αποκτά ένα στιλ, φαίνεται ότι αποκτήσαμε γρήγορα μια ποδοσφαιρική ταυτότητα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα».

-Για το τι ήταν αυτό που του άρεσε περισσότερο στο παιχνίδι με την Ασπίδα Ξάνθης:

«Αν εξαιρέσουμε τη φάση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου που αδρανήσαμε και δεχτήκαμε το γκολ, που πραγματικά δεν μου άρεσε καθόλου, μου άρεσε ότι είχαμε μια εικόνα πάρα πολύ καλή, μια σοβαρότητα σαν ομάδα, με ένα επιθετικό πνεύμα, αυτό δηλαδή που θέλουμε και ζητάμε, με τρεξίματα, με καλές επιλογές, με καλούς συνδυασμούς, με τελειώματα, γενικά μια εικόνα που αρέσει και στον κόσμο».

-Πως εξηγεί αυτό το ξεκίνημα αν και η ομάδα ουσιαστικά «χτίστηκε» την τελευταία στιγμή:

«Σίγουρα, ίσως αυτό, το ότι χάσαμε αρκετό χρόνο μέχρι να κάνουμε ένα μικρό ρόστερ, αυτό μας έκανε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, να είμαστε ψυχή τε και σώματι στην προπόνηση για να μπορέσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, ίσως αυτό να λειτούργησε θετικά για να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να βγάλουμε μια εικόνα αρκετά θετική προς τον κόσμο»

-Για τη νεανική ενδεκάδα στο παιχνίδι με την Ασπίδα Ξάνθης που είχε μέσο όρο ηλικίας τα 20,7 έτη:

«Το θέμα δεν είναι η ηλικία. Το θέμα είναι να υπάρχει ταλέντο και από την ώρα που κρίνω ότι ο ποδοσφαιριστής είναι ικανός να σταθεί μέσα στο γήπεδο αξιοπρεπώς και να δείξει το ταλέντο του, δεν μας ενοχλεί η ηλικία».

-Για τα μηνύματα που λαμβάνει από τους Σερραίους οι οποίοι είναι ενθουσιασμένοι από την ομάδα τους:

«Το ότι αρχίζει ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο και να αγκαλιάζει την ομάδα είναι το πολύ θετικό, αυτό είναι το στοίχημα που έχουμε βάλει όλοι εμείς που είμαστε στον Πανσερραϊκό. Να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο. Δεν θα γίνει εύκολα αυτό. Δεν θα γίνει γρήγορα. Θα γίνει σταδιακά κι ο φίλαθλος θα πειστεί βλέποντας αυτήν την εικόνα στο γήπεδο. Ο κόσμος του Πανσερραϊκού έχει χορτάσει από λόγια, θέλει έργα».

-Για το Κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα:

«Μπορεί να είναι δύο ομάδες παραδοσιακές και ιστορικές αλλά η Καβάλα είναι μια ομάδα που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στην κατηγορία αυτή αλλά φέτος προγραμμάτισε τη χρονιά της, προγραμμάτισε τον πρωταθλητισμό και όπως ξέρουμε η επιτυχία προγραμματίζεται. Η Καβάλα έκανε μεταγραφές, συσπειρώθηκε διοικητικά, ο κόσμος είναι μαζί της, ενισχύθηκε πάρα πολύ στη διάρκεια των μεταγραφών. Εμείς είμαστε το αντίθετο. Μια ομάδα με πολλά προβλήματα το καλοκαίρι, την τελευταία στιγμή καταφέραμε να κάνουμε διοίκηση, βρήκαμε κάποια παιδιά για να καλύψουμε το ρόστερ αλλά αν κι έχουμε με την Καβάλα διαφορετικές αφετηρίες δείχνουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Βέβαια ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Η Καβάλα μας υποδέχεται την Κυριακή και πλέον εκεί θα φανεί αν έχουμε χαρακτήρα να αντέχει σε τέτοια παιχνίδια. Βέβαια εγώ πιστεύω στη ψυχή των παιδιών. Πιστεύω γιατί εμείς έχουμε λιονταρίσια ψυχή. Πρέπει την Κυριακή να επιστρατεύσουμε αυτή τη ψυχή για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του παιχνιδιού».

-Για την παρουσία των Σερραίων στο πλευρό της ομάδας και στην Καβάλα:

«Θέλουμε κοντά μας τους Σερραίους φιλάθλους όπως τους θέλουμε όλους δίπλα μας σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται φέτος στην ομάδα. Είναι μια καθαρά Σερραϊκή προσπάθεια και είναι πολύ σημαντικό για εμάς ο κόσμος να είναι δίπλα μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας του συλλόγου».

-Για το αν επηρεάσει το ότι ότι η Καβάλα προέρχεται από άσχημα αποτελέσματα σε αντίθεση με τον Πανσερραϊκό:

«Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Στην Καβάλα υπάρχει η ποιότητα όπως και σε εμάς υπάρχει ενθουσιασμός. Υπάρχει ενθουσιασμός από τις τρεις νίκες και από το καλό ξεκίνημα, βέβαια τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά, ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα για τα δεδομένα της κατηγορίας, πληρέστατη. Δεν πετάμε στα σύννεφα, ξέρουμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, το θέμα είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα, έτσι ώστε να μην μας έρθει κάτι σαν έκπληξη αλλά ως κάτι που το περιμέναμε για να μπορούμε να αντιδράσουμε κι ανάλογα».

-Για το πώς ένιωσε βλέποντας ένα «δικό του παιδί», τον Κώστα Τσιμίκα να κάνει ντεμπούτο με την Εθνική ομάδα:

«Συνάντησα σήμερα τυχαία τον πατέρα του Τσιμίκα, βρεθήκαμε στην πόλη και του είπα ότι ήμουν πολύ περήφανος βλέποντας τον Κωνσταντίνο στην πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική ομάδα. Τον Κωνσταντίνο τον είχα από 15 χρονών στην Κ20 του Πανσερραϊκού, τον είχα δύο χρόνια και τον ανέβασα στην πρώτη ομάδα κι έκανε την πρώτη του συμμετοχή μαζί μου».

-Αν το περίμενε ότι αυτό το παιδί σε σύντομο διάστημα θα έφτανε να παίζει βασικός στην Εθνική ομάδα:

«Δεν μπορώ να πω ότι περίμενα κάτι τέτοιο αλλά ότι υπήρχε ταλέντο δεν το συζητάμε. Αλλιώς δεν θα ήταν εδώ που είναι τώρα. Ήταν φανερό ότι υπήρχε ταλέντο, ότι βελτιωνόταν καθημερινά, ήταν φανερό ότι θα είχε εξέλιξη γιατί τον ζούσα από πολύ κοντά αλλά πιστεύω ότι από ένα σημείο και μετά, από την ώρα που πήγε στον Ολυμπιακό βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο γιατί όταν φτάνεις σε αυτό το επίπεδο για να παίξεις στην Εθνική πρέπει καθημερινά να βελτιώνεσαι. Δεν πρέπει να επαναπαύεσαι σε ότι είχες. Νομίζω όμως ότι από εδώ και πέρα και αυτός κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μπορεί να είναι στο υψηλότερο σκαλί, να παίζει στην Εθνική. Νομίζω ότι του αξίζουν συγχαρητήρια κι εγώ προσωπικά, ως ο πρώτος του προπονητής στον Πανσερραϊκό αισθάνομαι περήφανος για αυτόν, όπως μπορώ να πω ότι αισθάνομαι περήφανος και για τον αδελφό του, τον Στέργιο που για αρκετά χρόνια ήταν στον Πανσερραϊκό και αυτή τη στιγμή είναι στα Τρίκαλα γιατί κι αυτός ήταν μαζί μας στην Κ20 και θεωρώ ότι ο Στέργιος θα μπορούσε να είναι και αυτός σε πιο υψηλό επίπεδο γιατί το αξίζει».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα