Ρονάλντο….ο μεγαλύτερος σκόρερ όλων των εποχών

20:34 16/6/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και πλέον πρώτος σκόρερ σε EURO. Ο πρώτος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε πέντε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και ο πρώτος που έφτασε τις 39 συμμετοχές σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σε Euro και Μουντιάλ. Ο γηραιότερος παίκτης που έχει σκοράρει σε τελική φάση Euro.
«Δεν κυνηγώ ρεκόρ, τα ρεκόρ κυνηγούν εμένα» έλεγε πριν από μερικές εβδομάδες. Με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας ο Ρονάλντο

έχει βάλει πια 106 γκολ. Βλέπει μπροστά του τα 109 γκολ που έχει σημειώσει με το Ιράν ο Αλί Νταεΐ. Είναι το μόνο ρεκόρ που μένει. Θα ισοπεδωθεί και αυτό είναι δεδομένο.
Ο δρόμος προς την καταξίωση δεν ήταν εύκολος. Γεννήθηκε σε μια φτωχική γειτονιά του Φουντσάλ στο νησί του Ατλαντικού Μαδέρα. Το όνομά του προέρχεται από τον άλλοτε πρόεδρο των Ηνωμένων πολιτειών Ρόναλντ Ρίγκαν. Ήταν ο αγαπημένος ηθοποιός του πατέρα του. Η οικογένεια τα έβγαζε δύσκολα έμεναν σε ένα πολύ μικρό σπίτι κοιμόντουσαν όλοι μαζί και είχε να αντιμετωπίσει καθημερινά τον αλκοολισμό του πατέρα του. Ο πατέρας του πέθανε σε ηλικία 52 ετών εξαιτίας του προβλήματός του με το αλκοόλ. Ο μεγάλος αδερφός του Χιούγκο αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού στα ναρκωτικά. Όταν ο Κριστιάνο έφυγε σε ηλικία 14 ετών από την Μαδέρα για να πάει στην Λισσαβώνα και να δοκιμάσει το όνειρό του στην Σπόρτινγκ μιλούσε καθημερινά με τον αδερφό του για να τον πείσει να μην βγει έξω να πάρει την δόση του. Μέσω της μπάλας έγινε ο σωτήρας της οικογένειάς του. Το πιο δυνατό χτύπημα ήρθε όταν ήταν 15 ετών. Οι γιατροί διέγνωσαν ταχυκαρδία και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να μην παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Η εγχείρηση καρδιάς τον φόβισε αλλά δεν τα παράτησε ποτέ. Με προσωπική δουλειά στα γυμναστήρια για να δυναμώσει τα πόδια του, με ασκήσεις δύναμης και τεχνικής, το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της απόλυτης προσήλωσης στον στόχο έφεραν το μοναδικό φαινόμενο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που ονομάζεται Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Φέργκιουσον τρελάθηκε μαζί του όταν αντιμετώπισε η Μάντσεστερ Γιουναιτεντ την Σπόρτινγκ και έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή 18χρονου στην Αγγλία. Κατέκτησε τα πάντα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Ρεάλ με την Γιουβέντους και έφτασε φέτος να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όλα αυτά ήρθαν με σκληρή δουλειά. Μέσα σε μια σεζόν , κάνει 900 σπριντ περισσότερα απ’ όσα ένας ολυμπιονίκης σπρίντερ.

Εισπράττει περισσότερα από 80 εκ. δολάρια τον χρόνο έχει όμως και έντονη φιλανθρωπική δράση. Δώρισε 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο όπου η μητέρα του ξεπέρασε τον καρκίνο του μαστού, χρηματοδοτεί το κέντρο αποτοξίνωσης από το οποίο βγήκε ο μεγάλος του αδελφός, χρηματοδότησε μία πρωτοποριακή θεραπεία για τον 9χρονο Νουχαζέτ , έχτισε σχολεία στη Γάζα αλλά και σε αφρικανικές χώρες, χρηματοδότησε την ανακατασκευή κτιρίων που είχαν διαλυθεί στην Ινδονησία από το τσουνάμι του 2004. Δεν είναι άγιος. Κατηγορήθηκε για βιασμό και αθωώθηκε ενώ στις 3 Ιουλίου του 2010 ανακοίνωσε ότι έχει παιδί και ότι ανέλαβε την πλήρη κηδεμονία χωρίς να αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα η ταυτότητα της μητέρας του.
Αν ο Ρονάλντο διαδικτυακά ήταν έθνος, θα ήταν τρίτο στον κόσμο μετά την Κίνα και την Ινδία. Οι ακόλουθοί του στο Instagram και το facebook ξεπερνούν τον πληθυσμό των Ηνωμένων πολιτειών. Τον ακολουθούν περισσότεροι άνθρωποι στο διαδίκτυο από οποιονδήποτε άλλο στον πλανήτη γη.
Θα συνεχίσει να έχει θαυμαστές αλλά και ανθρώπους που τον μισούν. Είναι ένας μύθος. Ίσως ο μεγαλύτερος όλων και να μην το έχουμε αντιληφθεί διότι ζούμε στην εποχή του.

ΠΗΓΗ: EΡΤ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΩΣΗΦ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

sports.ert.gr.



Το άρθρο Ρονάλντο….ο μεγαλύτερος σκόρερ όλων των εποχών εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα