Ροδόπη: Εργασίες ανάπλασης και καθαρισμού στην Ξυλαγανή, τους Προσκυνητές και την Αρίσβη

12:34 30/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εργασίες ανάπλασης και καθαρισμού, στην Ξυλαγανή, τους Προσκυνητές και την Αρίσβη υλοποίησαν εκτός των άλλων συνεργεία του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών υπό την επίβλεψη και συμμετοχή αιρετών του Δήμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Μαρωνείας Σαπών:
  Στην Ξυλαγανή πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη ο χώρος του Μνημείου Πεσόντων Ηρώων Ξυλαγανιωτών από την πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου.
«Με

το καθάρισμα και την απομάκρυνση καμμένων χόρτων, κορμών και κλαδιών, την φροντίδα των δένδρων και το κούρεμα των θάμνων, το βάψιμο κατεστραμμένων σημείων, το Μνημείο απέκτησε ξανά τη λειτουργικότητα του που ανταποκρίνεται στον ύψιστο συμβολισμό της θυσίας των 29 παλικαριών από την Ξυλαγανή τον Απρίλιο του 1944», αναφέρει η δημοτική αρχή.
– Στους Προσκυνητές πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του κοιμητηρίου, ύστερα από πολλά χρόνια. Απομακρύνθηκαν σκουπίδια και μπάζα, κόπηκαν χόρτα, επιδιορθώθηκαν βλάβες, καθαρίστηκαν διάδρομοι ώστε το κοιμητήριο πλέον να είναι ένας χώρος για τους επισκέπτες γαλήνης και μνήμης των αγαπημένων τους προσώπων, που απεβίωσαν.
– Στην Αρίσβη πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού του αύλειου χώρου του δημοτικού σχολείου, το οποίο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης ικανού αριθμού μαθητών και ήταν για πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο και παρατημένο έως τώρα πλέον μπορεί ν’ αξιοποιηθεί από την τοπική κοινωνία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα