Ροδόπη – Ε. Κομνηνού: Αυστηρότερα μέτρα για εργαζόμενους και πελάτες στα κομμωτήρια

08:37 19/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την προϋπόθεση τήρησης πιο αυστηρών μέτρων επανέκαμψαν και λειτουργούν και τα κομμωτήρια της Ροδόπης. Αργά το απόγευμα χθες -πρώτη μέρα λειτουργίας μετά το δεκαπενθήμερο κλείσιμο-, κι όμως, ακόμη κομμώτριες και κομμωτές εξυπηρετούσαν προσπαθώντας να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση και στους ανυπόμονους πελάτες.

Συναντήσαμε την κομμώτρια Ευρυδίκη Κομνηνού, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Κομμωτών της Ροδόπης, στο δικό της κομμωτήριο να υπενθυμίζει σε πελάτες και εργαζόμενους τους κανόνες, τα μέτρα, και τα «πρέπει» που μπήκαν στις ζωές όλων. «Αποστάσεις και τετραγωνικά,

αυτά τα δύο βγάζουν για το κομμωτήριό μας, που είναι μεγάλο, δέκα πελάτες ταυτόχρονα, πράγμα πολύ δύσκολο γιατί το προσωπικό είναι μεγαλύτερο αριθμητικά» μας είπε και μίλησε για «πανικό» του κόσμου.

«Πράγματι, δίνουν την εντύπωση ότι είναι σε πανικό. Σαν να λένε: ‘Να προλάβω γιατί θα κλείσουν πάλι’. Όχι ότι έχουν το κούρεμα άμεσα ανάγκη. Ήμασταν κλειστά για δεκαπέντε μέρες και η πίεση και ο πανικός που έχει δημιουργηθεί είναι μεγάλος, ‘θα προλάβω;’ ‘δε θα προλάβω;’, ‘θα το κλείσουν πάλι;’, αναρωτιούνται». Έτσι περιγράφει η κ. Κομνηνού τις πρώτες αντιδράσεις των πελατών της.
Όπως σημειώνει, όλοι είναι πάρα πολύ συνεργάσιμοι. «Και φοβούνται αλλά και πρέπει να είναι συνεργάσιμοι όταν μπαίνουν σε έναν τέτοιο χώρο», δηλώνει, προσθέτοντας «και εμείς είμαστε πολύ τυπικοί. Τηρούμε τα μέτρα».

Από 24 άτομα που ήταν το προσωπικό της, τώρα εργάζονται δέκα -οι υπόλοιποι είναι σε αναστολή. «Αυτό είναι κάτι που μας λυπεί», λέει, και μιλά για το διάστημα που ήταν κλειστά τα κομμωτήρια και οι μέρες «κυλούσαν» πολύ δύσκολα. «Υπάρχουν επιχειρήσεις που ζορίζονται πάρα πολύ», δηλώνει, και σημειώνει ότι «ελάφρυνση αποτελεί η μη καταβολή του ενοικίου για Ιανουάριο και Φεβρουάριο με απόφαση της κυβέρνησης».

Εργαζόμενη πολλά χρόνια, σπεύδει να προσθέσει ότι είναι η πιο δύσκολη περίοδος αυτή της πανδημίας. «Και ψυχολογικά και οικονομικά», λέει, προσθέτοντας, «επειδή είσαι υπεύθυνος για τόσα άτομα, σαφώς και είναι πολύ δύσκολα», μην κρύβοντας την αγωνία της: «Η ψυχολογία του κόσμου ακόμη πιο χάλια. Κλεισμένοι στο σπίτι, με τη ζωή τους να έχει σταματήσει».

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα