Ραπτόπουλος Νίκος «Ο κόσμος πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στους γιατρούς »

16:13 21/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο κόσμος πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στους γιατρούς ,» είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου Νίκος Ραπτόπουλος, με αφορμή το σκάνδαλο που ξέσπασε με τους δυο γιατρούς οι οποίοι σύμφωνα με την Διοίκηση του νοσοκομείου, διώκονται για παράνομη συνταγογράφηση που ζημίωσε το δημόσιο τουλάχιστον 2,5 εκ ευρώ.
«Θα περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, θα ενημερωθεί ο Ιατρικός Σύλλογος και το Πειθαρχικό το οποίο στην συνέχεια θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει για την ποινή

που θα πρέπει να επιβάλλει στους δυο γιατρούς,» είπε ο κ. Ραπτόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε ως μεμονωμένα τα περιστατικά.
«Έχουμε δυο νοσοκομεία στο νομό τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν με όποια προβλήματα αλλά να παρέχουν ιατρική υψηλού επιπέδου,» είπε ο αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ι.Σ Ε υπογραμμίζοντας πως «αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά και όλοι εμείς θα πρέπει η να τα σταματήσουμε αλλά θα έλεγα ότι, το υπουργείο θα πρέπει και να τα προβλέπει,» και εξήγησε πως «υπάρχουν τρόποι, υπάρχουν συζητήσεις που πρέπει να γίνουν για να προλαβαίνουμε και να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες που να μην ξανασυμβούν αυτά τα περιστατικά.»

Συντάκτης:΄Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα