Πυρομαχικά του Β’ ΠΠ εκρήγνυνται στη μεγάλη δασική πυρκαγιά έξω από το Βερολίνο

17:26 24/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη έξω από το Βερολίνο και η οποία επεκτάθηκε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας αναγκάζοντας εκατοντάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Το έργο των πυροσβεστών περιπλέκεται λόγω της ύπαρξης πολλών πυρομαχικών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο έδαφος, δήλωσε ο συντονιστής των συνεργείων διάσωσης Μίχαελ Κνάπε, στον ραδιοφωνικό σταθμό RBB. Χαρακτήρισε την κατάσταση «δραματική», προσθέτοντας πως έχουν ήδη σημειωθεί πολλές μικρές εκρήξεις.

Οι 600 πυροσβέστες που συμμετέχουν στην κατάσβεση της φωτιάς

έχουν εντολή να μην πλησιάσουν τις ύποπτες περιοχές, στις οποίες η πυρόσβεση γίνεται αποκλειστικά με εναέρια μέσα.

Η αστυνομία του Βερολίνου προέτρεψε τους κατοίκους της πρωτεύουσας με ένα tweet να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε ένα δάσος στα περίχωρα του Πότσδαμ, στην περιοχή του Βρανδεμβούργου, επεκτάθηκε στη διάρκεια της νύχτας με τους πυροσβέστες να μιλούν στο εξής για μια επιφάνεια 4.000 στρεμμάτων από 3.000 χθες βράδυ.

Περίπου 600 άνθρωποι από τρία χωριά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τη νύχτα όταν οι φλόγες έφθασαν σε απόσταση 100 μέτρων από τις κατοικίες τους.

Ελικόπτερα ακόμη και θωρακισμένα οχήματα εξοπλισμένα με εκτοξευτήρες νερού έχουν ριχθεί στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή αυτή στην οποία έχουν ήδη σημειωθεί πολλές δασικές πυρκαγιές τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της επίμονης ξηρασίας.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα