Πρύτανης ΤΕΙ Θεσσαλίας: » Αν χρειαστεί θα πορευτούμε μόνοι μας…»

14:08 4/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Tην έντονη δυσαρέσκεια του για την πρόταση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το νέο Πανεπιστήμιο θεσσαλίας, όπως αυτό θα προκύψει από τη συνένωση του Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, μετέφερε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρύτανης του ΤΕΙ θεσσαλίας Ξενοφών Σπηλιώτης. Εκανε λόγο για καταργηση τμημάτων του ΤΕΙ

και αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα των υπό ίδρυση τμημάτων, γεγονός το οποίο οπως υποστήριξε σε λίγα χρόνια θα μετατρέψει τη Λάρισα σε «τεχνικό κομμάτι του Πανεπιστημίου Βόλου».
Ο κ. Σπηλιώτης τόνισε με έμφαση ότι η πρόταση του Υπουργείου αποτελεί πλήρη υιοθέτηση των θέσεων της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου και ότι αγνοεί πλήρως την πρόταση της Πρυτανείας του ΤΕΙ. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το ΤΕΙ να μη δεχθεί τη συνένωση αυτή και να βαδίσει ανεξάρτητα το δρόμο για τη μετατροπή του σε Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο.
Υπενθυμίζεται ότι ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων της πόλης με θέμα την πρόταση του Υπουργείου συγκαλεί ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης μεθαύριο Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι.

Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο, συνάντηση του κ. Καλογιάννη, με τον πρύτανη και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Α/ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου συζητήθηκε το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Ανάλογη συνάντηση θα γίνει, πριν την συσκεψη της Παρασκευής και με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Ιατρικής Σχολή, Βιοχημεία – Βιοτεχνολογία).

Ο δήμαρχος Λαρισαίων σε δήλωση του χθες και μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί βάση για συζήτηση, αλλά χρειάζεται και σημαντικές αλλαγές»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα