Προβολή της Ελλάδας μέσα από τέσσερις ξένες τηλεοπτικές παραγωγές

15:07 27/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με στόχο την ανάδειξη δημοφιλών, αλλά λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών στο εξωτερικό, 365 ημέρες τον χρόνο, πραγματοποιούνται και θα πραγματοποιηθούν από τον Απρίλιο μέχρι το Μάιο, τηλεοπτικά γυρίσματα στη χώρα μας, από τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλης θεαματικότητας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και του Βελγίου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία λαμβάνει τη στήριξη του ΕΟΤ, στο πλαίσιο του στρατηγικού επικοινωνιακoύ σχεδιασμού της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά.

Αναλυτικά:

Τηλεοπτικό συνεργείο του «Live-Planet» της Ρωσίας, θα επισκεφτεί το Ιόνιο (Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο).

Βελγικό τηλεοπτικό συνεργείο της δημοφιλούς εκπομπής «BBDM» (Belges du Bout du Monde) «Οι Βέλγοι στην άκρη του κόσμου», θα βρεθεί σε Αθήνα, Αγκίστρι, Τυρό, Λεωνίδιο, Μονεμβασιά και Ναύπλιο για λογαριασμό του βελγικού τηλεοπτικού σταθμού RTBF.

Ένα δεύτερο ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο του σταθμού Russia 24, θα επισκεφτεί Αθήνα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική με σκοπό την παραγωγή μίας σειράς βίντεο και τηλεοπτικών εκπομπών, που απευθύνεται σε ρώσους τουριστικούς πράκτορες.

Η δημοσιογραφική ομάδα της δημοφιλούς εκπομπής «Silence, ça pousse!» του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 5, θα επισκεφτεί την Αθήνα, με σκοπό την προώθηση του city break τουρισμού της πρωτεύουσας.

Τα παραπάνω τέσσερα filming trips, σχεδιάζει, υλοποιεί και υποστηρίζει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων που έχει θέσει ο γγ του Οργανισμού, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, για τη δυναμική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό μέσα από τη βιομηχανία του θεάματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα