Πρώτο βραβείο στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο

12:54 22/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρώτο βραβείο, για το καλύτερο ραδιοφωνικό μήνυμα, έλαβε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου!
Ο φετινός μαθητικός διαγωνισμός, που είχε θέμα «Δημιουργώντας για την Πολιτιστική μας Κληρονομιά», που συγκέντρωσε 163 συμμετοχές σχολείων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με ραδιοφωνικά μηνύματα και τραγούδια, διοργανώθηκε από το European School Radio, την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Οι μαθητές και μαθήτριες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ρόδου δημιούργησαν, με την εμψύχωση των εκπαιδευτικών του σχολείου, το ραδιοφωνικό τους μήνυμα, μέσω του οποίου τυλίγουν στην ανέμη τους αναμνήσεις, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, μουσική και δίνουν «κλώτσο να αρχινήσει», η δική τους ιστορία.
Ένα ταξίδι στην πολιτιστική τους ταυτότητα που ενώνει το χθες με το σήμερα και αποτελεί κλειδί για το μέλλον μας.
Το μήνυμά τους με τίτλο «Η παράδοση του χθες στην ανέμη του αύριο» αξιολογήθηκε από την κριτική επιτροπή ως το καλύτερο ραδιοφωνικό μήνυμα στο σύνολο των συμμετοχών.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού που ειδικό σχολείο κερδίζει το πρώτο βραβείο από την κριτική επιτροπή, η οποία κατά την αξιολόγηση δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα του σχολείου που συμμετέχει παρά μόνο κρίνει το ακουστικό αποτέλεσμα με κριτήρια την πρωτοτυπία, το περιεχόμενο του μηνύματος, τον τρόπο και το ύφος της εκφώνησης, την μουσική/ηχητική επένδυση, την ποιότητα του ήχου και τον τελικό αντίκτυπό του.
Επιπλέον, στα πλαίσια του διαγωνισμού τα παιδιά φιλοτέχνησαν αφίσα όπου απεικονίζουν εικόνες του τόπου και της παράδοσής τους.
Η βράβευση του διαγωνισμού «Κάν’το να ακουστεί 2018» έγινε στις 16 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων και το βραβείο απένειμε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης στην εκπαιδευτικό του σχολείου, Κωνσταντίνα Κωνσταντακοπούλου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα