Πρώτο φεστιβάλ ατόμων με αναπηρία στο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

14:40 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το «1ο Φεστιβάλ ατόμων με αναπηρία» διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρα των ατόμων με αναπηρία στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» του Κέντρου Πολιτισμού Πανοράματος με τη συμπαράσταση όλων των τοπικών φορέων και συλλόγων ατόμων με αναπηρία.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να παρουσιαστεί ένα μοντέρνο και ποιοτικό καλλιτεχνικό πολυθέαμα με πολλές δράσεις και όπου μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις εικαστικών, χορωδίες και θα παρουσιαστούν χορευτικά συγκροτήματα και παράσταση καραγκιόζη. Την εποπτεία της εκδήλωσης έχει ο αντιδήμαρχος

Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας, Σωκράτης Δωρής, την καλλιτεχνική επιμέλεια ο μαέστρος-μουσικοσυνθέτης, δημιουργός της χορωδίας της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, Ιωάννης Ιωσηφίδης και την παρουσίαση η δικηγόρος, μέλος της »Ένωσης λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος», Ιφιγένεια Παραστατίδου.

Στην εκδήλωση με ώρα προσέλευσης τις 6.00 το απόγευμα και είσοδο ελεύθερη για το κοινό, μεταξύ άλλων συμμετέχουν: «Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πανοράματος», Σωματείο Ειδικής Αγωγής «Ζωή» και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Κύκλος», Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ «Ο Σωτήρ», Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο, Δημοτικό Σχολείο Κωφών και
Βαρήκοων Πανοράματος. Επιπλέον στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί έκθεση ζωγραφικής με έργα μαθητών των παρακάτω σχολείων: Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο, Κέντρο ειδικής Αγωγής, Ειδικό Δημοτικό για παιδιά με Αυτισμό, ΕΛΕΠΑΠ, 1Ο ΕΕΕΚ, 4Ο Ειδικό Γυμνάσιο, 6Ο Ολοήμερο Ειδικής Αγωγής.

Να σημειωθεί ότι η 3η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε και τηρείταιπαγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη ως η παγκόσμια μέρα των ατόμων με αναπηρία. Γιορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων αυτών σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα