Προετοιμάζονται οι συνταξιούχοι για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

14:45 13/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Δευτέρα 19 του μηνός, απηύθυναν σήμερα σε όλους τους συνταξιούχους οι εκπρόσωποι της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και συγχωνευθέντων ταμείων.
Οπως τόνισαν σε συνέντευξη τύπου :
«Οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων, είναι η

συνέχεια του μαραθώνιου αγώνα που ξεκινήσαμε, ως συνέχεια και της αγωνιστικής μας δράσης από την αρχή αυτού του χρόνου. Μέσα από αυτή την αγωνιστική πορεία, δραστηριοποιήθηκαν χιλιάδες συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα, νικώντας το φόβο, την αδιαφορία και την θανατηφόρα λογική, του «δεν γίνεται τίποτα».
Απαιτούμε ό,τι μας έχει περικοπεί….
Το συνταξιουχικό κίνημα δεν αντιτίθεται στο νόμο Κατρούγκαλου, μόνο στο μέρος που αφορά την «προσωπική διαφορά», αλλά παλεύουμε και απαιτούμε την πλήρη κατάργηση του νόμου στο σύνολό του.
Bασικές τους διεκδικήσεις:
•Κανένας επανυπολογισμός, καμιά εφαρμογή της μείωσης με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
•Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600€ από τα 360€ που είναι σήμερα.
•Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας.
•Άμεση απόδοση των δώρων.
•Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360€.
•Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
•Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό-αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
•Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες-επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης. Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.

Η μετακίνηση για Θεσ/νίκη είναι δωρεάν και η αναχώρηση θα γίνει στις 8 το πρωί από την οδό Καλλιθέας.
Δηλώσεις συμμετοχής για το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ στο τηλ. 2410536160

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα