Προειδοποίηση FIFA για ποδοσφαιρικό GREXIT – Τι λέει η επιστολή Βασιλειάδη (video)

23:48 12/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονη ήταν η καταδίκη από τη FIFA των όσων συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο ντέρμπι της Τούμπας. Με ανακοίνωσή της, η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, κάλεσε τους θεσμικούς φορείς να λάβουν δραστικά μέτρα για την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των αγώνων, διαφορετικά θα αναγκαστεί να παραπέμψει την υπόθεση στο συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της αποβολής της χώρας. Την επ΄αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ο υφυπουργός

Αθλητισμού, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και ότι είναι αποφασισμένος να αγνοήσει το πολιτικό κόστος.

H ανακοίνωση της FIFA

«H επιτροπή της FIFA που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρόλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα. Παράλληλα, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει ενημερωθεί για την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ για την σεζόν 2017/2018.

Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων, θα υποχρέωνε την FIFA να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων-μελών της FIFA, υποβάλλοντας έκθεση στο συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανόμενης και την τιμωρία του μέλους της Ένωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα