Κ. Γαλιάτσος: To φθινόπωρο θα λειτουργήσει το Ταμείο Ανάπτυξης

15:26 17/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Φθινόπωρο θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, δήλωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ) Κώστας Γαλιάτσος.

Η σύσταση του Ταμείου Ανάπτυξης, υπογράφηκε κατά την διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Κοζάνη την περασμένη Τετάρτη και στο πλαίσιο των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου, θα λειτουργεί επενδυτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν

στελέχη από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τα Επιμελήρια της περιοχής, οι οποίοι και θα αξιολογούν τις προτάσεις που θα κατατίθενται.

« Η επιλογή και η αξιολόγηση θα γίνεται μεταξύ άλλων με κριτήριο τους κλάδους, τις δραστηριότητες αλλά και τους τομείς που εντάσσονται στο περιφερειακό αναπτυξιακό σχέδιο της Δυτικής Μακεδονίας», τόνισε ο κ.Γαλιάτσος, επισημαίνοντας και τον «τεχνοκρατικό ρόλο» που θα έχει το Ε.Τ.Ε.ΑΝ στην διαδικασία αυτή, προκειμένου να προκρίνονται επενδύσεις και στήριξη επιχειρήσεων , με συνολικά θετικές χρηματικές ροές.

Ο κ. Γαλιάτσος υπογράμμισε ότι το Ε.Τ.Ε.ΑΝ είναι έτοιμο να προχωρήσει στην επίσημη λειτουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο είναι και το πρώτο περιφερειακό ταμείο στην χώρα που έχει θέσει ως προοπτική του, να δώσει πρόσβαση και στήριξη σε επιχειρήσεις που μέχρι και σήμερα είναι αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα.

Ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Ε.ΑΝ, έκανε γνωστό μάλιστα ότι μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την σύσταση του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας , «άνοιξε ο δρόμος και υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από συστημική τράπεζα, να δώσει εγγυήσεις και στήριξη στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα